četvrtak, 18. jula 2024.

Besplatno letovanje za 50 đaka sa seoskog područja

Objavljeno: 20. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sastanak sa roditeljima, foto: Grad Valjevo
Sastanak sa roditeljima, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- U okviru Lokalnog plana akcije za decu, o trošku grada Valjeva će i ove godine 50-oro dece sa seoskog područja otići na letovanje u Crnu Goru. Deca od četvrtog do sedmog razreda boraviće osam dana u Čanju, gde im je obezbeđen pun pansion.

Polazak je 29. juna, a ove godine za letovanje 50 đaka je izdvojeno 2,7 miliona dinara.

Tim povodom je održan roditeljski sastanak, kako bi deca, direktori škola i roditelji, bili upoznati sa svim detaljima vezanim za letova

„Srećan sam što i ove godine Grad Valjevo šalje 50-oro dece na more. Nema deteta koje se ne raduje odlasku na more, a mi na ovaj način želimo da omogućimo da što više dece uživa u čarima mora i naravno da nauči da pliva. Grad Valjevo četvrti put organizuje odlazak dece na more kroz Lokalni plan akcije za decu. Na more idu deca sa seoskog područja i deca koja su iz socijalno ugroženih kategorija. Ponovo se ide u Čanj, u hotel sa četiri zvezdice, koji je udaljen 250 metara od plaže i sa decom idu dva instruktora plivanja, lekar i dve učiteljice“, rekao je gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

Foto: Grad Valjevo

Anđela Mitrović je učenica sedmog razreda OŠ „Stevan Filipović“ Divci i po prvi put ide na more.

„Veoma sam srećna i prvi put mi je da idem na more. Krenule su pripreme i polako sam već počela da se pakujem. Drago mi je što je Grad Valjevo omogućio ovo letovanje, jer mislim da i deca sa seoskog područja zaslužuju to“, rekla je ova učenica.

Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu je objasnio i zbog čega se odlazak na more finansira isključivo deci sa sela, a ne i deci iz grada.

„Deci sa sela nisu toliko dostupne aktivnosti za podršku dece koje sprovodimo i zbog toga smo se odlučili da to budu deca sa sela. Drugo, decu sa seoskog područja roditelji nisu u mogućnosti da vode na more svake godine zbog svih svojih poljoprivrednih i drugih obaveza, a ima ima onih koji bi svoje dete hteli da pošalju na more i zato smo odlučili da to budu isključivo deca sa sela, kojima nije dostupno sve ono što je dostupno deci iz grada“, rekao je Rstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *