petak, 21. juna 2024.

Guitar Art Day u Valjevu

Objavljeno: 13. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Guitar Art Day u Valjevu, održaće se večeras od 18 do 20 časova na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu. Guitar Art Day je samo još jedan u nizu projekata koje zajedno organizuju Centar za Kulturu Valjevo i Guitar Art Festival, a u okviru koga će se predstaviti koncert Bojana Ivanovskog JOBY i Kreativni Kurs Gitare. Takođe, Guitar Art Day će predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

U prvom delu programa nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Valjeva sa profesorom Draganom Nikolićem, a nakon njih Bojan Ivanovski JOBY održaće koncert “Fingerstyle guitar” u okviru turneje „ERSTE najveći gitarski talenati“! Ivanovski je jedan od najsvestranijih gitarista koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović, a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

Kreativni Kurs Gitare uspešno se organizuje već šest godina u Valjevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski JOBY. S obzirom da se kurs gitare organizuje pod pokroviteljstvom jednog od najvećih festivala gitare – Guitar Art Festival, odlazak i praćenje gitarskih koncerata predstavlja neodvojiv segment ovog programa. Sve dodatne informacije o kursu možete dobiti na sajtu www.gaf.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *