subota, 20. aprila 2024.

Bolnica dobija novi skener i opremu za angiosalu

Objavljeno: 2. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica dobiće još jedan skener, kao i novu medicinsku opremu za angiosalu, koja ove godine obeležava deceniju rada. To je najavio ministar zdravlja Zlatiibor Lončar, ali druge pojedinosti, za sada, nisu poznate.

Valjevska bolnica našla se na spisku više zdravstvenih ustanova u Srbiji koje mogu da očekuju novac za nabavku nove opreme. Nakon što Ministarstvo zdravlja uplati novac na račun valjevske bolnice, biće raspisan tender za nabavku novog skenera i opreme za angiosalu.

To praktično znači da će pacijenti iz Kolubarskog okruga vrlo brzo na raspolaganju imati dva skenera. Postojeći skener nije dovoljan da zadovolji potrebe žitelja Okruga, pa su čekanja na skener, često, i višemesečna. Nabavkom novog skenera trebalo da lista čekanja bude kraća.

U pravom trenutku stiže i nova medicinska oprema za angiosalu valjevske bolnice, jer je postojeća oprema stara 10 godina. U regionalnoj opštoj bolnici u Valjevu angiosala je otvorena u decembru 2010. godine, a u njoj se na najsavremeniji način zbrinjavaju pacijenti koji imaju bolesti srca i krvnih sudova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *