utorak, 21. maja 2024.

Bolnica: Poboljšan kvalitet zdravstvene i nemedicinske usluge

Objavljeno: 24. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kvalitet zdravstvene usluge u valjevskoj bolnici je malo poboljšan u odnosu na raniji period. To tvrdi prvi čovek valjevske bolnice dr Zoran Đurić. „ Što se tiče aparata u bolnici, svi uređaji su uredno servisirani u predviđenom roku i imamo sklopljene servisne ugovore za većinu, s tim što neki aparati su svoj radni vek odradili i za njih ne postoji servis. Neki aparati tipa artroskopa za endoskopski pregled kolena su nabavljeni iz sopstvenih sredstava“, kaže Đurić.

Vršilac dužnosti direktora bolnice tvrdi da je poboljšan i kvalitet nemedicinske usluge koji s odnosi na ishranu bolničkih pacijenata, kao i higijenu u valjevskoj bolnici.

„Još prošle godine na osnovu faktura smo imali aneks na poziciji hrane, pa imamo više novca nego ranije i samim tim je kvalitet bolji. Isto se odnosi na sredstva za higijenu i tu nije bilo štednje. Neke sanacije kupatila su izvršena, Ministarstvo zdravlja je u prošloj godini izdvojilo sredstva za tri kupatila, a ove godine bi trebalo da obnovimo još četiri kupatila. Preko ’Rotari kluba’ obnovićemo još dva kupatila na Grudnom odeljenju. Sve to bi trebalo da malo poboljša ono što znači svakom pacijentu“, rekao je dr Đurić.

Dr Zoran Đurić

U bolničkoj upravi tvrde da ima dovoljno lekara i drugog medicinskog osoblja. „Maksimalan broj specijalizacija i subspecijalizacija po godini je tražen i odobren, tako da je što se tiče kadra situacija stabilna iako postoji stalna potreba za novim kadrovima. U toku prošle godine 15 mladih lekara je dobilo specijalizacije. U septembarskom roku odobreno je 10 novih specijlaizacija. To je jedan od načina da se kadar zadrži i obnovi, a drugi je svakako oprema na kojoj bi ti specijalisti mogli da rade“, rekao je Đurić.

Što se tiče rekonstrukcije bolnice preko sredstva iz Kancelarije za javna ulaganja, raspisan je tender, ali je bolnica tražila dodatne izmene i isprvake koje bi dovele do toga da na proleće krene rekonstrukcija po fazama.

„Projektom nije obuhvaćena zgrada Uprave, Psihijatrije i Centra za mentalno zdravlje, pa se dodatne izmene upravo na to i odnose, dok su se u tenderskoj dokumentaciji našli objekti Pedijatrije i Neurologije koji su već rekonstruisani ranije. Takođe, traženo je da se u rekonstrukciju uvrsti centralna klimatizacija za sve zgrade jer je izuzetno značajna za uslove u kojima se radi i leče pacijenti“, naveo je Đurić.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *