utorak, 23. aprila 2024.

Bošković na čelu novoformiranog javnog preduzeća

Objavljeno: 14. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta su za vršioca dužnosti direktora novoosnovanog javnog preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“ postavili ekonomistu Bojana Boškovića, koji je kadar SPS. Bošković je od 2012. godine na čelu Agencije za regionalni razvoj Kolubarskog okruga, čije je sedište u Lajkovcu, ali njegove aktivnosti na toj poziciji su malo poznate javnosti, tako da je nejasno šta je konkretno uradio za vreme rukovođenja ovom agencijom. Nejasan je i tačan zadatak novoformiranog preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“, koje je lokalna vlast osnovala u aprilu ove godine. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić je tada rekao da je ovo prilika da poljoprivreda u valjevskom kraju ponovo stane na noge, a jedan od zadataka ovog javnog preduzeća biće konkurisanje sa projektima iz oblasti poljoprivrede kod evropskih fondova.

Osnivačkim aktom javnog preduzeća “Agrorazvoj-valjevske doline” ovo javno preduzeće baviće se upravljanjem u oblastima pijaca, poljoprivede i poljoprivrednog zemljišta, šuma i šumskog zemljišta. Tada je rečeno i to da novoosnovano javno preduzeće neće biti mesto zapošljavanja partijskih kadrova, nego će u njemu biti angažovani isključivo stručnjaci koji se bave poljoprivredom. Za sada preduzeće ima samo jednog stručnjaka i to ekonomistu Bojana Boškovića, koji je kadar SPS. Sedište novoosnovanog preduzeća je u Karađorđevoj 64 u zgradi Gradske uprave.

5 komentara na “Bošković na čelu novoformiranog javnog preduzeća

 1. Kada nekoga postavljaju na neku poziciju onda je dobro videti šta je i gde radio pre toga i koji su mu rezultati. Bojan Bošković na prethodnoj poziciji nema nikakve rezultate, a agencija na čijem čelu se nalazio čak nema akreditaciju Nacionalne agencije za regionalni razvoj
  http://narr.gov.rs/index.php/Aktivnosti/Politike-regionalnog-razvoja/Regionalne-razvojne-agencije/Akreditovane-regionalne-razvojne-agencije

  Toliko o tome kakav uspeh možemo očekivati od novog preduzeća.

  0

  0
 2. Sram vas bre bilo! Osnivate jos jedno preduzece za zaposljavanje stranackih botova, njihove sire I uze familije. Zaposljavate (cenzurisano) koji ce da igraju igrice I zezaju se u tom javnom preduzecu, I da primaju platu koju im mi svi gradjani zaradjujemo, a pri tim i da arce novas iz budzeta na nekakve tzv glupave projekte koji ne donose nista. Verujem da doticni „gospodin direktor“ nikad nije ni paradajz zasadio, a hoce da vodi neko preduzece vezano za poljoprivredu! iMA LI BRE NEKO DA PODIGNE GLAS I ZAUSTAVI OVU BUDALASTINU!

  0

  0
  1. Molim vas, kakvo je to preduzeće koje ima samo jednog zaposlenog i taj je direktor? KO ozbiljan može da veruje u smisao takvog preduzeća sem da je reč o političkom SPS trange-frange projektu? Setimo se da je SPS Rumeni Presne Snage za ovo „nedonošče“ pripremio teren gašenjem odeljenja za poljoprivredu u GU. Taj je politički trgujući ugasio OSU, a sad bi i Polet. Pitanje je zašto se taj Agro idi mi dođi mi nalazi u GU…a gde bi kad skojevci ne znaju za drugu adresu? Pogledajte samo kako Direkcija za urbanizam zauzima kancelarije u GU iako ima sopstvenu zgradu? Niko se neupita ni kakve veze ima Dragan Jeremić sa novoosnovanim preduzećem da bi nam baš on objašnjavao šta će tu da se radi? Previše političke sirovosti onih koji vode grad stvorilo je uslove da sve bude baš ovako…Sve to prolazi jer ni predsednik Skupštine na primer ne postavlja pitanje kako mogu neki od odbornika da glasaju o preduzeću u kome su zaposleni?

   0

   0
  1. Mnogo je važnije što smo na poslednjoj skupštini videli i čuli „svetao primer političara“ Dragana Jeremića Poćute koji je tokom zasedanja dobacio psovke na račun dr Milana Markovića. Šta ćete, takav je njegov manir, to mu je valjda „politička“ argumentacija?! Ili je samo toliko „političko iskustvo“ mr Jeremića sazrelo i najednom pokuljalo u obliku manjka kulture i vaspitanja!

   0

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *