sreda, 17. aprila 2024.

Brzom reakcijom sačuvan mladi život

Objavljeno: 24. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Na bazenima u mioničkom selu Sanković danas se odigrala prava drama, kada je dečak, učenik sedmog razreda, potonuo na dno bazena. Brzom reakcijom spasioca, zatim Ane Božović, koja je medicinski radnik, a bila je gost bazena, kao i ekipe mioničke Hitne pomoći, ali i pojedinih posetilaca, spasen je jedan mladi život, a dečak se oporavlja u valjevskoj bolnici.

Kako saznajemo, incident se dogodio danas oko 15:30 časova, u vreme kada su bazeni bili puni posetilaca.

„Uočio sam dečaka kako pluta u vodi. Izbrojao sam četiri sekunde, da vidim da li se održava na vodi ili je potonuo. Kada sam video da ne reaguje, odmah sam skočio u bazen i izneo ga jednom rukom iz bazena, dok sam se drugom rukom držao za ivicu bazena. Tada mi je u pomoć pritekla žena koja se zatekla da bazenu, a koja je medicinski radnik i započeli smo reanimaciju dečaka“, ispričao nam je spasilac Miloš Teofilović.

Spasilac Miloš Teofilović (privatna arhiva)

U pomoć su pritekli i posetioci bazena, ali i zaposleni u Sportskom centru „Mionica“, koji su brzo reagovali i pozvali Hitnu pomoć, koja je na lice mesta stigla u roku od tri minuta!

„Dečak je bio plav, bez pulsa, ali uz nadljudski napor žene koja se tu slučajno zatekla i koja je odmah priskočila u pomoć, ali i zahvaljujući spasiocu, dečak je danas živ. Ako ima razuma, Opština bi trebalo da nagradi spasioca i sve zaposlene na bazenima, jer u čitavom lancu niko nije zakazao, a naročito tu mladu ženu, zdravstvenu radnicu, koja je dečaka vratila u život, dok je masa izgubljeno stajala, a društvo tog dečaka se razbežalo“, ispričao nam je Mioničanin Zoran Radovanović, jedan od očevidaca i onih koju su pritekli u pomoć.

Dečak je kolima mioničke Hitne pomoći, u čijoj ekipi su bili dr Marko Jovanović, medicinski tehničar Nebojša Ristić i vozač Goran Kandić, za veoma kratko vreme prevezen u valjevsku bolnicu. On je u stabilnom stanju, a ostaće do sutra na posmatranju, iz preventivnih razloga.

Kako saznajemo, dečak je plivač, a za sada nije poznato zbog čega je potonuo na dno bazena.

-Zahvalan sam Bogu što je dečak preživeo! Baš je bila stresna situacija i trudim se da ne razmišljam o tome. Ovo mi je peti put da sam nekome spasao život“ ispričao nam je spasilac Miloš Teofilović, kome je ovo bio prvi radni dan na bazenima u Sankoviću, a koji ima višegodišnje iskustvo u tom poslu.

Patak online

 

5 komentara na “Brzom reakcijom sačuvan mladi život

 1. Spasilac je dečaka „koji je potonuo na dno bazena“ uočio kako pluta na vodi. Sačekao je dok izbroji do 4, da vidi „da li se održava na vodi ili je potonuo“. Uz ovakav opis ni OZNA (koja sve dozna) neće moći da raščivija šta se zaista desilo.

  3

  0
  1. Sta ti nije jasno da potonuli dečak nije sa dna izasao na povrsinu vode I tu plutao glavom na dole kao Fata u onom vicu quarts bi ga spasili jos bi lezao na dnu bazena.

   0

   0
  1. Garagani po Banatu nazivaju lokalne Srbe paore nazivaju ih „gadzo“ od „gedzo“ od „gea“ = Zemlja.
   U Va garagani lokalne Srbe nazivaju „geak“ od „gea“ ili „seljak“ po lokaciji stoga je lako poznati „garagana“ u Valjevu.

   1

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *