petak, 12. aprila 2024.

Janković: SPS da odluči da li je vlast ili opozicija u Mionici

Objavljeno: 24. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Mionici poziva predsednika Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića da se izjasni da li je njegova partija opozicija ili vlast u Mionici.

SPS je sa tri odbornika u Skupštini opštine Mionica u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom koja ima 31 od 39 odbornika. SPS-u je prema koalicionom sporazumu pripalo i mesto člana Opštinskog veća. Uprkos činjenici da je SPS vlast kako na lokalnu tako i u još uvek aktuelnoj repubičkoj Vladi, njeni lokalni funkcioneri se ponašaju kao opozicija i otvoreno napadaju i republičku i lokalnu vlast.

„OO SNS-a pita Ivicu Dačića, da li odbornik SPS-a u Mionici Milivoje Mićko Ćosić, optužuje lokalnu vlast i republičku Vladu uz njegovo znanje i dozvolu, ili to čini samoinicijatvno? U nizu Ćosićevih opozicionih ispada iz fotelje vlasti posebno je zanimljiva njegova kritika navodnih ekoloških problema“, navodi se u saopštenu za javnost mioničkih naprednjaka.

Boban Janković, predsednik OO SNS-a, koji je treći put zaredom izabran za predsednika opštine Mionica, ističe da je licemerno da zaštitu životne sredine kritikuje osoba koja je bila pomoćnik ministra i koja pripada stranci čiji je funkcioner Goran Trivan tri godine bio ministar za zaštitu životne sredine, i u čijem mandatu nijedan jedini dinar nije investiran u poboljšanje ekoloških uslova u Mionici.

„Tada je ćutao, i na društvenim mrežama nije glumio opoziciju. Kritičar Vlade Srbije postao je sada kada se u zaštitu životne sredine ulažu desetine miliona evra, u prečistače otpadnih voda. kanalizaciju, parkove, čišćenje i sanaciju deponija. Možda lokalnim socijalistima smeta činjenica što će SNS rešiti sva ekološka i komunalna pitanja, i Mionicu pretvoriti u prosperitetnu i bogatu opštinu. OO SNS-a poteze lokalnih funkcionera SPS-a tumači kao akt nedopustivog političkog bezobrazluka i dvoličnosti. Smatramo da je, najblaže rečeno, politički nemoralno javno kritikovati koalicione partnere, a u isto vreme uživati u privilegijama i benefitima vlasti“, naveo je Janković.

Janković postavlja pitanje da li je SPS-u ovakva lojalnost manir, da li se može očekivati da se ovakvim prljavim trikovima počnu služiti, i da li se već služe i na republičkom nivou.

„ OO SNS, u cilju nastavka političke saradnje, očekuje da Ivica Dačić kaže da li je SPS deo vlasti u Mionici, ili je prešao u opozicioni tabor, a da nas o tome nije obavestio. I, ukoliko jeste vlast, da svojim lokalnim funkcionerima objasni da se politika ne vodi na društvenim mrežama nego u institucijama. Ukoliko se to ne desi, a ovakvi politički ispadi se nastave, SNS u Mionici će i bez objašnjenja razumeti na koju su stranu prešli socijalisti, i preduzeće korake u skladu sa tim“, poručio je predsednik mioničkih naprednjaka Boban Janković.

Foto: Opštinski odbor SNS u Mionici (arhiva)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *