ponedeljak, 24. juna 2024.

Budžet manji za 200 miliona dinara

Objavljeno: 6. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U gradskoj kasi iduće godine biće oko 200 miliona dinara manje u odnosu na projektovani budžet Grada za 2014. godinu od dve milijarde i 300 miliona dinara. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za Patak kaže da će do smanjenja gradskog budžeta u narednoj godini doći zbog toga što će biti smanjena transferna sredstava iz republičke kase. Kovač kaže da ni ovogodišnji budžet neće biti realizovan kako je predviđeno, već će rebalansom budžeta doći do smanjenja u gradskoj kasi, tako da će budžet za 2015. biti na nivou ovogodišnjeg budžeta Grada Valjeva od dve milijarde i 100 miliona dinara.

Kovač  kaže da i pored smanjenja budžeta za 200 miliona dinara u narednoj godini neće trpeti najosetljivije kategorije građana, ali će se manjak novca u gradskoj kasi osetiti svi ostali. “Nećemo smanjivati ona sredstva koja isplaćujemo po zakonu, što su naše obaveze. Neće se ni umanjivati ni davanja kroz socijalni program, a ona su ogromna, ali svi ostali će osetiti umanjenje budžeta”, kaže Kovač.

Budžet Valjeva za 2015. godinu pred odbornicima bi trebalo da se nađe u decembru. Pre toga, na sednici Skupštine grada, koja bi trebalo da se održi 28. novembra, odbornici će se izjasniti o rebalansu bužeta za ovu godinu.

Jedan komentar na “Budžet manji za 200 miliona dinara

  1. Bice njima manji budzet za milijardu dinara,tesko da ce im neko placati naduvane poreze na imovinu, i ostale trange frange…Neka se malo zapitaju…

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *