sreda, 24. aprila 2024.

Da se čuje naš glas: Želimo da dišemo!

Objavljeno: 29. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto izložba: Želimo da dišemo
Foto izložba: Želimo da dišemo

VALJEVO- „Naša generacija odrasta u gradu koji je po kvalitetu vazduha zadnjih godina jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Ova izložba je način da ukažemo na problem. Želimo da dišemo, poručujemo i nadamo se da ćete nas čuti!“, rekla je Katarina Kašiković, učenica Tehničke škole u Valjevu na otvaranju foto-izložbe u ovoj školi.

Autori foto materijala snimljenog prethodnih nedelja tokom grejne sezone su učenici IV4 razreda Tehničke škole: Tijana Gavrilović, Jelena Gajić, Jana Jovanović, Boris Vuletić, Katarina Kašiković, Ljubica Lazarević, Iva Radovanović, Aleksa Mirić, Marija Šujdović, Ivan Jevtić i profesorka Goranka Đurić Kuzmanović.

Učenici Tehničke škole, foto: Lokalni odgovor

Nakon otvaranja izložbe za učenike je organizovana prezentacija o uzrocima zagađenja vazduha i izazovima sa kojima se suočava Valjevo kada je reč o smanjenju aerozagađenja i zaštite zdravlja ljudi.

Osnovne pojmove o zagađujućim materijama u vazduhu, zagađivačima, standardima kvaliteta vazduha i načinima za smanjenje zagađenja predstavili su aktivisti udruženja Lokalni odgovor, Slavica Pantić i Vladimir Pantić.

Autori foto izložbe, foto: Lokalni odgovor

Neobičan umetnički događaj koji su pripremili mladi Valjevci pod nazivom „Želimo da dišemo!“ sa fotografijama koje pokazuju zagađenje vazduha u Valjevu je nastao uz podršku profesorke Biljane Đorđević u okviru predmeta „Urbanizam“, navedeno je u saopštenju za javnost Lokalnog odgovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *