petak, 24. maja 2024.

Danas sahrana poginulog mladog taksiste

Objavljeno: 12. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Mladi taksista Gradskog taksija Aleksandar Savatić (22), žrtva stravične saobraćajne nesreće u petak jedan sat posle ponoći na Ibarskoj magistrali, biće sahranjen danas.

Pored Savatića, kao njegovi saputnici iz “dačije”, poginuli su Đorđe Subotić (19) i Đorđe Belušević (22). Oni će, najverovatnije sutra ili u sredu, biti sahranjeni u Osečenici, odnosno, Robajama, odakle su njihove porodice.

U međuvremenu, lekari Urgentnog centra u Beogradu i dalje se bore za život maloletnog S.S (17) iz Valjeva, brata od tetke Subotića, koji je kao četvrti putnik kobne noći bio u “dačiji”. Mladić je više puta operisan, odstranjena mu je slezina, a najveći problem je krvarenje na mozgu, tako da mu je, po izveštajima lekara, život i dalje ugrožen.

Saobraćajna nesreća u kojoj su nastradali mladi Valjevci dogodila se u mestu Županjac na Ibarskoj magistrali, između Ljiga i Lazarevca, a kod uključenja sporednog puta iz pravca Bogovađe. Tim putem se kretala “dačija” koju je vozio Savatić na koju je, prilikom uključenja na magistralu, naleteo “bmv” koji je vozio Nikola Mihajlović iz Velikih Crljena kod Lazarevca. Od siline udarca, vozilo u kojem su bili mladi Valjevci bilo je odbačeno 70 metara u livadu pored puta.

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginula je i Katarina Ivanković, devojka iz “bmv-a”, koja je sahranjena u Petki kod Lazarevca.

Vozač “bmv-a” Mihajlović je uhapšen i predate Višem tužilaštvu u Beogradu, s obzirom da je automobil vozio brzinom od 170 kilometara na sat i bio je alkoholisan. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *