utorak, 21. maja 2024.

Dečaka usmrtio pijani vozač

Objavljeno: 3. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Učenik valjevske Tehničke škole Marko Despotović (16)  preminio je posle petodnevne borbe, nakon što ga je na pešačkom prelazi udario pijani vozač. Jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera valjevskog kraja je u blizini valjevske fabrike “Krušik” automobilom udario Stefan Đ. ( 27) iz Beograda, koji je bio pijan i imao je 1,25 promila alkohola u krvi. Stefan je od trenutka nesreće bio u komi, a petodnevna borba lekara u beogradskog Kliničkom centru da mu spasu život, nije urodila plodom.

“Čula sam se sam mojim Marom neposredno pre nesreće. Bilo je oko 22 sata. Zvala sam ga da dođe kući. Rekao mi je da će stići za 15-ak minuta i nakon toga je nastupio tajac. Zvala sam ga ponovo nekoliko puta, ali se nije javljao. Posle toga su me zvali policajci i saopštili da je moje dete doživelo saobraćajnu nesreću. Odmah iz valjevske bolnice su ga prebacili u Beograd. Zbog teških povreda nije uspeo da dobije najvažniju, životnu bitku. Mare mi je doneo toliko životne radosti. Bio je talenovan fudbaler, dobro dete, osvajao je brojne medaljei diplome. Ne znam kako ćemo dalje bez njega”, priča za Patak online  Biljana Despotović, majka nastradalog dečaka.

Istragom je utvrđeno da je dečak, u trenutku nesreće, biciklom prelazio na pešačkom prelazu na crveno svetlo, a u tom trenutku je na njega kolima naleteo vozač iz Beograda. Vozač je zadržan u policiji, potom je sa krivičnom prijavom predat nadležnom tužilaštvu a dalja istraga treba da otkrije sve okolnosti nesreće. Na komemoraciji povodom tragične smrti talentovanog fubalera je govorio jedan od njegovih trenera Aleksandar Đurđević, koji je rekao da su velika radost i energija iščezli zbog ljudskog nemara, koji je doveo do toga da se Markov život ugasi.

“Markova radost, mladost, veština, ljubav koju je nosio, fudbalski hipertalenat, stidljivost, poslušnost, rad, i sve ono što on nosio za svojih 16 leta nije kraj, već prelazak iz prolaznog u večno. Kako njegova profesorka ekologije reče: u školi je skoro odgovarao za poslednju trojku, na leđima je nosio peticu, a na terenu je igrao za desetku, rekao je Đurđević.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *