sreda, 24. aprila 2024.

U nedelju besplatni preventivni pregledi

Objavljeno: 5. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici u nedelju će biti nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda, među kojima su ORL pregledi, pregledi EKG-a, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi. Tokom ove akcije na preventivne preglede mogu da odu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, jer su oni upravo ciljna grupa ove akcije koju je pre godinu dana pokrenulo Ministarstvo zdravlja. Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova u valjevskoj bolnici, a akcija besplatnih preventivnih pregleda je nastavljena nakon kraće pauze zbog epidemije gripa.

„ Svi građani, bez obzira da li imaju neki vid zdravstvenog osiguranja, imaće priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje, nekim od ponuđenih pregleda i tako učestvuje u brizi o sopstvenom zdravlju. Na taj način svaki pojedinac, daje lični doprinos prevenciji na aktivan način, a takođe doprinosi ranom otkrivanju i dijagnostikovanju simptomatologije kojom se sprečava razvoj ozbiljnih oboljenja, čiji simptomi u ranim fazama oboljevanja često ostaju neprimećeni. U kalendaru zdravlja 7. april se obeležava kao Svetski dan zdravlja i upravo je ovogodišnji akcenat tog datuma na prevenciji i ranoj dijagnostici, pa je to prilika da aktivno damo doprinos brizi o sopstvenom zdravlju“, navodi se u bolničkom saopštenju za javnost.

U ovu akciju u nedelju će se uključiti i valjevski Dom zdravlja, gde će građani moći da đođu na preventivne besplatne preglede.

Za više od godinu i po dana koliko se sprovode akcije besplatnih preventivnih pregleda više hiljada građana je iskoristilo mogućnost preventivnih pregleda koji su obuhvatali najrazličitije specijalističke i ciljane dijagnostičke preglede.

„Uočeno je da je i pored ovih mesečnih akcija samo10 odsto građana bez nekog vida zdravstvenog osiguranja iskoristilo mogućnost besplatnih pregleda i tako uradilo nešto na prevenciji i podizanju sopstvene zdravstvene zaštite na viši nivo“, dodaje se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *