nedelja, 21. aprila 2024.

Direktor ima “nekoliko istina”

Objavljeno: 21. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako je direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Zlatomir Marković tvrdio da nikakvog incidenta nije bilo 27. decembra u obdaništu „Naša radost“ i da vaspitačice nisu ništa videle, on je u izjavi za VTV ipak priznao da je problema bilo! Kako je izjavio Marković, spornog dana je jedan dečak odgurnu šestogodišnju devojčicu J. F., ali on tvrdi da dete nije pretučeno. “ Po izjavi vaspitača tri dečaka su pravili kućicu od kockica, tada im je prišla devojčica, srušila kocke i onda ju je jedan dečak odgurnuo. Međutim, to ne znači da je devojčica pretučena, kako tvrde roditelji”, rekao je Marković.

S obzirom na to da je pre nekoliko dana direktor valjevskih vrtića u izjavi za „Patak“rekao da nikakvog incidenta u vrtiću nije bilo i da vaspitačice nisu ništa videle, pokušali smo da saznamo na kom mediju je govorio istinu. Međutim, on je kratko rekao da se više povodom ovog slučaja neće oglašavati dok se ne uradi veštačenje bolničke otpusne liste šestogodišnje devojčice.

S druge strane, majka pretučene devojčice Biljana Gagić Filić kaže da su zbog ovakvog ponašanja zaposlenih u Predškolskoj ustanovi, ali i roditeljskog sastanka na kome im je, kako kaže, presudjeno pre suđenja,  prinuđeni da dete iz vrtića “Naša radost” premeste u drugo obdanište. “Moramo da je ispišemo iz vrtića jer se plašimo da bi se povratak u istu grupu loše odrazio na njeno psihiško stanje, jer je jako potrešena zbog svega što joj se desilo. Na roditeljskom sastanku niko od roditelja nije pitao kako se oseća naše dete, već su samo govorili da su njihova deca potrešena zbog svega što se događa, dok je direktor samo ponavljao da se bespotrebno digla medijska prašina i da im je narušen ugled ustanove. Njemu to bitnije od toga da se utvrdi istina da li je moje dete pretučeno”,  kaže majka pretučene devojčice Biljana Gagić Filić.

Zbog svega ovoga majka šestogodišnje devojčice kaže da je prinuđena da pravdu potraži na sudu. “ Sramotno je to što su mi poslali sudskog veštaka dok mi je dete bilo na infuziji, a da nisam znala u kom svojstvu ona dolazi, već sam, pošto je bila u belom mantilu i raspitivala se za stanje deteta, mislila da je jedna od lekarki sa Odeljenja gde smo ležale. Ispostavilo se da je u obilazak došla po nalogu vaspitača- priča majka šestogodišnje devojčice.

Roditelji šestogodišnje devojčice tvrde da su 27. decembra njihovo dete pretukli vršnjaci u obdaništu “Naša radost”. Dete je nakon toga provelo pet dana na bolničkom lečenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *