subota, 20. jula 2024.

Dom Vojske ide ponovo na prodaju

Objavljeno: 3. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dom Vojske, po svemu sudeći, ponovo će ići na prodaju! Gradsko veće donelo je na jučerašnjoj sednici odluku o stavljanju van snage odluke o nameni objekta Doma vojske, po kojoj je taj objekat bio opredeljen za potrebe gradske biblioteke. Konačnu reč o tome daće odbornici lokalnog parlamenta na sutrašnjoj sednici.

“Za realizaciju navedene odluke i upodobljavanja objekta za bibliotečko-informacionu delatnost, potrebna su značajna sredstva koja nije moguće obezbediti u budžetu grada Valjeva. Kako objekat Doma vojske pruža mogućnost višenamaneskog korišćenja za potrebe većeg broja korisnika , a zbog nemanja finansijskih sredstava za njegovu kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju, najcelishodnije je da se pristupi otudjenju objekata“, stoji u obrazloženju odluke Gradskog veća, po kojoj je stavljena van snage odluka od maja prošle godine da se taj prostor, od skoro 2.000 kvadrata, prilagodi za potrebe gradske biblioteke.

Dom Vojske je bio na prodaji u dva navrata tokom 2015. godine, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, za objekat čija je cena bila 905.000 evra. Nakon toga, u maju 2018. godine je odlučeno da zgrada Doma Vojske bude data gradskoj bibklioteci na korišćenje, a prema procenama, za završetak unutrašnjih radova na ovoj objektu je bilo potrebno skoro milion evra.

Grad Valjevo je pre sedam godina za 51 milion dinara kupio ruinirano i napušteno zdanje Doma Vojske. U taj objekat do sada je iz gradske kase uloženo dodatnih 32 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *