subota, 13. jula 2024.

Izabran izvođač radova za izgradnju nove ulice Mirka Obradovića

Objavljeno: 2. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posao izgradnje nove ulice Mirka Obradovića, koja će se graditi od „Austroterma“ do ukrštanja sa obilaznicom, dobilo je građevinsko preduzeće „Ingrap Omni“. Za ovu javnu nabavku su stigle dve ponude, od kojih je najpovoljnija bila ona koju je dostavila preduzeće „Ingrap Omni“, vrednosti od 157,1 miliona dinara bez PDV-a. Kako je navedeno u odluci o dodeli ugovora, rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana od uvođenja preduzeća u posao, a očekuje se da će ugovor biti potpisan vrlo brzo, kada istekne rok za podnošenje zahteva za zaštitu prava.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, kako je objavljeno na gradskom sajtu, rekao da je izgradnja te ulice izuzetno značajna.

„Radiće se u punom kapacitetu sa svim infrastrukturnim instalacijama što podrazumeva vodovod, kanalizaciju, trotoare, rasvetu i to je saobraćajnica koja će izaći na obilaznicu koja takođe vodi ka Užicu, ali isto tako kružnim tokom će biti regulisan ulaz u staru i novu Industrijsku zonu. Ulica Mirka Obradovića je bila značajna za nas zato što je paralelna saobraćajnica sa glavnom saobraćajnicom u gradu, sa Karađorđevom i duplim trakama i smatramo da ćemo otvaranjem ove ulice u znatnoj meri smanjiti aerozagađenje koje je u Valjevu bilo zabeleženo kao jedno od alarmantnih u poslednjih 15-ak godina. S obzirom na to da se to aerozagađenje najviše i meri na duplim trakama, što znači na uglu Uzun Mirkove i Karađorđeve ulice, mislim da će se otvaranjem Ulice Mirka Obradovića smanjiti aerozagađenje u centru grada i naravno žitelji i svi poslovni subjekti koji posluju u toj ulici i Ulici Norveških interniraca će imati potpuno jednu drugu sliku, a stavićemo u funkciju i most koji je bio predmet moje kampanje dok sam bio opozicioni odbornik“, rekao je Gvozdenović.

Takođe, u odlici o dodeli ugovora preduzeću „Ingrap Omni“,  navodeno je da će 94 miliona dinara za građevinske radove i 20 miliona dinara za vodovod i kanalizaciju obezbeđeno u tekućoj godini, dok će preostali iznos za izgradnju ove ulice biti obezbeđen u budžetu za narednu godinu.

Foto: ilustracija


 

Jedan komentar na “Izabran izvođač radova za izgradnju nove ulice Mirka Obradovića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *