utorak, 21. maja 2024.

Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina

Objavljeno: 12. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije je dostavila Domu zdravlja Valjevo završni izveštaj o akreditaciji, u kojem je navedeno da je na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena Dom zdravlja u Valjevu zaslužio sertifikat o akreditaciji na sedam godina, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

„S obzirom da Agencija za akreditaciju izdaje rešenja o sertifikaciji na jednu, tri i sedam godina, ovo je maksimalni period akreditacije koji se može dobiti. Na ovaj način izuzetno uspešno je završen proces akreditacije naše ustanove, a sertifikat će biti uručen na svečanosti koja će za dve nedelje biti organizovana u Domu zdravlja. Akreditacija je izuzetno značajna jer predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda. Ciljevi akreditacije su podizanje nivoa kvaliteta i bezbednosti pružanja usluga zdravstvene zaštite i standardizovanje procedura“, navodi se u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Postupak akreditacije trajao je godinu dana, a glavne faze bile su samoocenjivanje (dokumentovanje ispunjavanja kriterijuma) i spoljašnje ocenjivanje. Tim Agencije za akreditaciju zdarvstvenih ustanova Srbije sproveo je spoljašnje ocenjivanje od 10. do 12. aprila ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *