četvrtak, 29. februara 2024.

Donacija od 1,7 miliona dinara Centru za vantelesnu oplodnju

Objavljeno: 27. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Više od 1,7 miliona dinara prikupila je “Sosijete ženeral banka” u Srbiji na donatorskom skupu organizovanom kao pomoć valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju, piše Blic. Centar u Valjevu je na početku rada pre dve godine uz pomoć donatora opremio prostor i deo opreme, ali je za otplatu ostatka opreme potrebno 120.000 evra, zbog čega je pokrenuta kampanja “Da se novi život rađa”.

Iz Valjeva su do sada stigle 33 bebe sa područja od Beograda do Novog Pazara, a uskoro će na svet doći bar još 30 mališana. Prvu valjevsku “bebu iz epruvete” Minju, početkom septembra prošle godine rodila je Danka Sredojević iz Prijepolja, a septembra ove godine na svet je došla i prva “beba sa leda”, Jakov Stepanović iz Valjeva, jer valjevski Centar za VTO jedini koristi proceduru zamrznutih embriona, u slučaju da prva trudnoća ne uspe.

Podsećajući da skoro svaki sedmi par u Srbiji ima problem sa dobijanjem potomstva, član Izvršnog odbora “Sosijetea” Pjer Bosk ističe da ta banka nije samo dala novac iz svog fonda za podršku Centra za VTO, već je akciju prikupljanja sredstava pokrenula među poslovnim partnerima i klijentima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *