subota, 13. jula 2024.

Donacija valjevskoj bolnici od Kola srpskih sestara

Objavljeno: 23. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kolo srpskih sestara „Prepodobna Mati Evgenija“, na čelu sa duhovnikom sveštenikom Igorom Ilićem, pri Hramu Vaskrsenja Hristovog, Eparhije valjevske, doniralo je uređaj pulsni oksimetar Odeljenju pedijatrije valjevske bolnice. Radi se o uređaju za neinvazivno određivanje zasićenosti arterijskog hemoglobina kiseonikom (SpO2) i merenje pulsa i indeks priliva krvi.

„Ove savremene mironosnice neumorno nastavljaju svoju misiju humanosti kroz najrazličitije gestove darivanja. U više navrata, su na različitim odeljenjima i bolesnicima donosile darove, pa je ovoga puta od prikupljenog novca doniran pulsni oksimetar. Inače, prihod za dobrotvorne aktivnosti ‘Kola srpskih sestara’ prikuplja se sa ikone Svete Bogorodice Trojeručice i njime se kroz darivanje pomažu oni kojima je pomoć najneophodnija“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Predstavnice Kola srpskih sestara

Godišnje se na stacionarnom lečenju Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Valjevu otvori oko 900 novih istorija bolesti, a oko 10 odsto se upućuje na ustanove tercijarnog ranga. U proseku se godišnje obavi oko 1.200 specijalističkih prvih pregleda i oko 700 kontrolnih pregleda najosetljivije populacije, dece i mladih do 18 godina.

Od opreme koja se stalno obnavlja, trenutno je najveća potreba za jednim ozbiljnim pedijatrijskim ultrazvučnim aparatom, pa će se sve donatorske aktivnosti u narednom periodu usmeravati ka nabavci jednog takvog uređaja za Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Valjevo, koje je obnovljeno zahvaljujući fudbaleru Matiji Nastasiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *