četvrtak, 18. aprila 2024.

Dva dana se smrzavali đaci u VII školi

Objavljeno: 25. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Oko 660 đaka OŠ „Desanka Maksimović“ u Novom Naselju smrzavalo je juče i prekjuče, jer nisu imali grejanje. Iako je gradsko rukovodstvo obećalo da će novi kotao na biomasu proraditi do 15. oktobra, kotao je tek juče popodne počeo da radi, ali je trebalo dosta vremena da se zagreju hladne školske učionice. Roditelji dece koja idu u ovom školu tvrde da su nastavnici  i đaci u protekla dva dana bili prinuđeni da se greju na kvarcne peći, a tu informaciju potvrdilo nam je i nekoliko prosvetnih radnika VII škole.

„U učionicama je bila uključena po jedna kvarcna grejalica. To skoro da ništa nije značilo, jer kvarcna peć ne može da zagreje učionicu. Deca su se smrzavala, drhtala su u učionici tokom nastave, a učiteljica mog deteta mi je rekla da su se prosvetari dogovorili da će decu vratiti kući ukoliko do kraja ove sedmice ne proradi grejanje. Grejanje je tek pušteno juče popodne i trebalo je dosta vremena da se škola zagreje, tako da su tek od danas učionice tople. Prošle sedmice u drugim školama je grejanje radilo u jutarnjim satima, a naša deca su na nastavu dolazila u hladne učionice. Preko dana je prošle nedelje bilo toplo, ali su jutarnje temperature bile 8-9 stepeni“, pričaju ljuti roditelji.

S druge strane, direktor škole Nenad Mihailović je za portal Patak online izjavio da je grejanje na novi kotao počelo još u ponedeljak (?). Međutim, da to nije tačno potvrdili su nam roditelji i nastavnici te škole, kao i gradski funkcioneri. „Juče popodne je počelo probno grejanje, odnosno bile su tople probe, a od danas grejanje u toj školi radi uobičajeno“, navodi naš sagovornik iz Gradske uprave.

Nije poznato zbog čega je direktor škole pokušao da obmane javnost i izneo informacije koje ne odgovaraju činjeničnom stanju. Škola „Desanka Maksimović“ se od ove sezone se greje na biomasu, a za taj projekat je iz gradske kase izdvojeno više od 140.000 evra.

 

 

3 komentara na “Dva dana se smrzavali đaci u VII školi

  1. Jel pisa ja o ovom problemu i neko zaboravi na kotao ?Da podsetim pitao sam nesto ko je prodao kotao , ko je doneo odluku o prodaji kotla i sta bese oko postavljanja novog kotla na bio masu?Zasto je direktor isao u Mup da daje izjavu i da li je nekoga mozda stitio kao i sada kada kaze da je grejanje pusteno ,a deca se smrzavla .Da li direktore nije ona vise veruj meni nego svojim ocima ?Zasto krijes direktore i koga to stitis ?Zar deca nisu prioritet i broj jedan po cenu da ne budes direktor?Kako strucnjaci iz Opstine rekose bice sve na vreme .Jel tako bese i sta sada , koga to pokusavas diso da branis ?JOS JEDNOM STA JE BILO SA KOTLOM , KO JE BIO U KOMISIJI ZA ODLUCIVANJE O PRODAJI KOTLA , DA LI JE BILO NEKIH BOLJIH PONUDA DA SE UZME VISE NOVCA? Jos pitanja za direktora gde su zavrsili oluci sa kotlarnice{ znam da ti diso nisi uzeo} i da li zna neso o ovim desavanjima? Odbornica gorica selakovic Bozic i jel imala nekog udela u ovoj prici oko kotla tacnije grejanja? Mozda ce i vama reci direktore nacicu vam dobrog advokata ja sa tim nemam veze!!! Samo kazite istinu , meni pricaju da je ovaj direktor posten .Sta sada jel ti neko preti direktore kao meni ili sta je u pitanju?

    4

    8
  2. A , da li gradjani zanju zasto bas OS.Desanka Maksimovic -Novo Naselje dobi od gradske vlasti ovaj kotao na bio masu?

    5

    9

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *