sreda, 24. aprila 2024.

Predsednik Mionice podneo ostavku

Objavljeno: 25. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Boban Janković
Boban Janković

MIONICA- Prvi čovek opštine Mionica Boban Janković podneo je ostavku na dužnost predsednika. Janković je na čelu mioničke opštine bio tri godine, a u toj varošici, po svemu sudeći, biće raspisani vanredni lokalni izbori. Prema rečima Jankovića, razlog za njegovu ostavku je potreba za što boljom političkom stabilnošću kako bi se održao kontinuitet razvoja opštine Mionica.

„U protekle tri godine  Mionica je postala veliko gradilište. Grade se putevi, mostovi, cevovodi, obnavljaju škole, Kulturni centar, sportske hale i drugi javni objekti a broj nezaposlenih je iz godine u godinu sve manji. U želji da nastavimo sa onim što smo započeli i obezbedimo našim Mioničanima što kvalitetniji život potreban nam je kontinuitet i politička stabilnost. Iz tog razloga sam podneo ostavku i ona neće uticati na projekte koji su u toku, a novi četvorogodišnji mandat će našoj opštini obezbediti mesto među najrazvijenijim opštinama u Srbiji. Znam da postoje oni koji  osporavaju naše rezultate i naš rad, oni koji bi želeli da vrate Mionicu u nazad u vreme kada su oni vršili vlast. Ubeđen sam da će naša Mionica nastaviti sa razvojem, a Mioničanima ćemo dati priliku da ocene naš dosadašnji rad na vanrednim lokalnim izborima“ istakao je Janković.

Dosadašnji predsednik Mionice Boban Janković je izabran na lokalnim izborima u decembru 2014.godine. Skupština opštine Mionica broji 39 odbornika od kojih je 25 odbornika iz reda vladajuće SNS. Kako nezvanično saznajemo, lokalni parlament neće zasedati, niti birati novog predsednika, tako da će u toj Opštini biti raspisani vanredni lokalni izbori, koji će, najverovatnije, biti održani u decembru. Očekuje se da u narednom periodu u Mionici biti uvedene privremene mere, a nakon toga biće raspisani vanredni lokalni izbori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *