subota, 20. jula 2024.

Godišnje okupljanje rotarijanaca u Brankovini

Objavljeno: 19. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Skoro stotinu rotarijanaca iz 12 rotari klubova Srbije sa svojim gostima okupili su se u Brankovini na tradicionalnom sastanku povodom primopredaje dužnosti predsednika i sekretara rotari klubova pred istek stare (30. jun) i početak nove rotarijanske godine (1. jul).

Skupu koji već skoro dve decenije organizuje Rotari klub Valjevo, uz domaćine, prisustvovali su predstavnici rotari klubova Šabac, Ruma, Čačak, Loznica, Beograd Singidunum, Beograd Sava, Beograd Metropoliten, Vranje, Konstantin Veliki (Niš), Rotari E-kluba i Rotarakt kluba Valjevo. Skupu je prisustvovao i Branislav Ranđelović, dolazeći guverner Distrikta 2483 koji okuplja preko 60 klubova iz Srbije i Crne Gore.

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Aleksandra Uroševića preuzeo je Dušan Stanić, valjevski advokat, koji će tu funkciju obavljati do kraja juna 2018.

U duhu jednog od svojih važnih principa da služe lokalnoj zajednici, valjevski rotarijanci već nekoliko godina na skupovima u Brankovini nagrađuju najbolje učenike po jedne ovdašnje srednje škole. Ovaj put novčane nagrade pripale su đacima Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ Jelisaveti Savić, učenici prvog razreda (instrument viola) i Sofiji Živić učenici drugog razreda (instrument violina).

Uručene su i zahvalnice privrednim kolektivima za pomoć u realizaciji rotarijanskog projekta „Robotom do znanja i veština“ kojim su za tri valjevske i tri šabačke škole obezbeđeni robotski lego kompleti sa pripadajućom opremom, pogodni za realizaciju praktične nastave i eksperimenata iz više školskih predmeta.

Značke „Pol Haris“ za izuzetan doprinos međunarodnoj Rotari fondaciji ove godine dobili su valjevski rotarijanci Aleksandar Urošević i David Maksimović i ta priznanja im je na skupu u Brankovini uručio dolazeći guverner Branimir Ranđelović.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *