utorak, 25. juna 2024.

Poziv za prijavu štete od poplave i grada

Objavljeno: 9. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionička opština je objavila javni poziv za prijavu štete usled elementarne nepogode poplave i grada, koji su u maju i junu pogodili teritoriju opštine Mionica. Odlukom o proglašenju elementarne nepogode, koju je Vlada Srbije krajem juna, obuhvaćena je i teritorija mioničke opštine, tako da će žitelji tog kraja moći da računaju na državnu pomoć u sanaciji posledica od poplave i grada.

„Pozivaju se građani Opštine Mionica koji su imali štetu nastalu usled dejstva elementarne nepogode poplave i grada koje su u maju i junu 2018. godine zahvatile teritoriju opštine Mionica da prijave oštećenja na porodično-stambenim objektima u roku od 30 dana od dana objavljivanja poziva za prijavu štete. Izuzetno, u slučaju sprečenosti, prijava štete se može izvršiti u roku od 15 dana od dana prestanka sprečenosti, a najkasnije u roku od šest meseci od dana objavljivanja poziva“, navodi se u javnom pozivu za prijavu štete.

Jedno od oštećenih domaćinstava u selu Rajković

Kako je navedeno, Opština Mionica će obrazovati potreban broj komisija koje vrše procenu štete nastalu nakon elementarne i druge nepogode na stvarima građana. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima če obaviti verifikaciju procene štete koje su izvršile stručne komisije.

„Po prijavi štete, izvršeno utvrđivanje, proceni i verifikaciji štete Opštinska uprava Mionica će nastaviti postupak za utvrđivanje prava na državnu pomoć, pozivom stranci da se izjasni o verifikovanom zapisniku o proceni štete i drugim relevantnim okolnostima od značaja za utvđivanje prava na državnu pomoć. Ukoliko se stranka koja je uredno pozvana ne odazove pozivu, a ne opravda svoj izostanak, smatraće se da je saglasna sa verifikovanim zapisnikom. Prvostepeno rešenje o pravu na pomoć donosi Opštinska uprava Mionica i dostavlja ga podnosiocu zahteva“, navodi se u javnom pozivu.

2 komentara na “Poziv za prijavu štete od poplave i grada

  1. Tako se radi u maloj Mionici pomaže se usled elementarni nepogoda a u Valjevu velikom gradu nema ni volje za pomoć a saniranje i sredstvima možemo sanjati….

    1

    2
  2. Tako rade odgovorni, meni je sve unisteno od poljuprivrede zamalo i stoka da mi strada ,kome da se obratim ,ko me slusa ?Dodju kada su izbori ili za Mesne zajednice ili neki tamo ko zna koji lazu , mazu a ja ostao bez najmanje 5000 evra i njih bas briga za seljaka.Gde vodi prica sa Gradonacelnikom Gvozdenovicem , gde ko kaze da je uspesan on je u psihickom problemu.Podrzavao sam ovu pricu ali vise nikada ni moji mestani ni rodbina a vi gospodo drzite Gvozdenovica neka radi sve protiv naroda i bitno je da je vama dobro i vasim porodicama.Sramota je citao sam u novinama kako Glisic Darko sa Uba hvali Gvozdenovica ,ama covece sta to vise pricas sta je uradio , sta je sada uradio za nas seljake ?

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *