utorak, 28. maja 2024.

Grad Valjevo postaje akcionar u „Mostogradnji“

Objavljeno: 23. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na sednici Gradskog veća prihvaćen je predlog Odluke o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku GP „Mostogradnja“ AD Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u GP „Mostogradnja“. Ova potraživanja su nastala po osnovu javnih prihoda- ustupljenih prihoda dospelih za naplatu do 31. avgusta 2015. godine. Konvertovana potraživanja sa obračunatom kamatom iznose 1.668.092 dinara. Potraživanja dospela za period od 1. septembra do 31. decembra 2015. godine, u iznosu od 175.870,54 dinara se otpisuju, pojasnila je Dragana Đenić iz Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda.

Prihvaćen je ugovor o konverziji potraživanja grada Valjeva prema obvezniku GP „Mostogradnja“ , na osnovu čega će grad Valjevo postati akcionar sa učešćem u akcijskom kapitalu sa 631 akcijom, nominalne vrednosti 2.641,500747 dinara po jednoj akciji.

Gradsko veće je usvojilo predlog o izmenama i dopunama Odluke o Gradskim upravama, navodi se u saopštenju za medije. V. d. načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Vladan Jerinić je obrazložio ovu odluku potrebom da se dopune nadležnosti pojedinih odeljenja, s ciljem da se u okviru istih odeljenja organizuje obavljanje poslova koji do sada nisu bili obuhvaćeni. Izmene se odnose na oblasti mladih, javnog informisanja i protokola.

Tako će u okviru te Gradske uprave biti oblast javnog informisanja i protokola, koja je nakon ukidanja Odseka za informisanje pre pet meseci, bila u nadležnosti kabineta gradonačelnika. Kako saznajemo, na poslovima javnog informisanja biće angažovane Svetlana Marković i Mira Jerinić, koje su i radile u ugašenom Odseku za informisanje, a novo pojačanje će im biti Jovana Milošević.

Gradsko veće se izjasnilo za predlog Odluke o dopuni Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma u Valjevu. Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić je istakla da ovom odlukom grad Valjevo pruža aktivnu podršku Romima za kontinurano školovanje i obezbeđivanje posebnih obrazovnih programa u romskim naseljima u 2018. godini. Prethodni plan je istekao, a u potpunosti je ispunio planirane ciljeve, pa su se otvorile mogućnosti i za uvođenje novih mera, rekla je sednici Gradskog veća Zora Bojičić.

Sednice Gradskog veća su već nekoliko meseci zatvorene za medije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *