četvrtak, 25. jula 2024.

Gradski budžet „tanji“ za 384,5 miliona dinara

Objavljeno: 23. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće usvojilo je odluku o drugom rebalnsu budžeta grada Valjeva za ovu godinu. Kako je obrazloženo, planirana sredstva u gradskom budžetu su smanjena za 384,5 miliona dinara, što je 10,4 odsto manje u odnosu na prvobitno usvojeni budžet.

Rebalansom gradskog budžeta planirani prihodi i primanja u iznosu od tri milijarde i 298 miliona dinara sredstava budžeta grada i 184 miliona dinara sredstava iz ostalih izvora budžetskih korisnika, tako da su planirana sredstva gradskog budžeta smanjena za 384,5 miliona dinara.

„Struktura prihoda i primanja je revidirana na osnovu ostvarenih prihoda budžeta grada za period januar-avgust tekuće godine, kao i korekcija prenetih sredstava iz prethodne godine po osnovu završnog računa budžeta grada“, stoji u obrazloženju odluke o drugom rebalansu budžeta.

Pojedinačno, najviše novca i to 194,4 miliona dinara smanjeno je na poziciji saobraćaja i infrastrukture, od toga 150 miliona dinara odnosi se na izostanak realizacije kreditnog zaduženja za rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *