subota, 20. aprila 2024.

Grejanje mesečno plaćaju 13.000 evra

Objavljeno: 20. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska vlast za grejanje gradske kuće plaća duple račune! Pored toga što su priključeni na daljinski sistem grejanja, zaposleni u lokalnoj administraciji se dogrevaju na struju, pa su u pojedinim zimskim mesecima  računi za struju i grejanje bili čak 13.000 evra!  Samo za prva tri meseca ove godine struja i grejanje gradske kuće građane Valjeva je koštala oko 30.000 evra!  Da grejanje koje dobijaju iz gradske toplane zaposlenima u lokalnoj administraciji nije dovoljno svedoče radijatori, grejalice i TA peći u mnogobrojnim kancelarijama zgrade na Gradskom trgu, kojima se zaposleni dogrevaju, iako u kancelarijama imaju tople radijatore.

U januaru prošle godine račun za struju je bio 832.000 dinara, a za grejanje 746.000 dinara, dok je u januaru ove godine struja plaćena 680.000, a grejanje 536.000 dinara. Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da je doneta odluka o zabrani korišćenja grejalica, osim u delovima gradske kuće koji nije izolovan.

“ Zgrada ima 4.000 kvadrata, a problem je 1.000 kvadrata njenih bočnih ankesa, gde nema nikakve izolacije, pa je u njemu nemoguće boraviti u tom prostoru bez dogrevanja strujom kada je spoljna temperature niska. Međutim, tačno je da se u pojedinim kancelarija, zaposleni bez potrebe dogrevaju na struju. Prošle zime smo oduzeli jedan broj grejalica, rešoa i strujnih radijatora i tako ćemo uraditi i sada, kako bi smanjili potrošnju struje i zaštitili od požara“,  kaže Vujić Subotić.

Zvanični podaci koje smo dobili preko poverenika za informacije od javnog značaja, pokazuju da su računi za struju koje Grad plaća znatno veći u zimskim mesecima, iako je zgrada priključena na daljinski sistem grejanja. Iz tih podataka proizilazi da su čak računi za struju veći nego za grejanje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *