nedelja, 23. juna 2024.

Zbog haosa koji je napravio u kafani kažnjen sa 250.000 dinara

Objavljeno: 13. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog vređanja, izazivanja na tuču, uništavanja imovine jedan tridesetšestogodišnji muškarac iz okoline Uba novčano je platio je kaznu od čak 250.000 dinara!  Ovo je do sada najveća novčana kazna koja je za neki prekršaj izrečena u Prekršajnom sudu u Valjevu, a okrivljeni je novac na račun suda uplatio u roku od 45 minuta, u vremenu u kom ni sudija koji mu je izrekao kazno još nije stigao da donese rešenje o presudi.

Radi se je o jednom muškarcu iz Tvrdojevca koji je u jednom ugostiteljskom objektu u Ubu napravio “haos“. „On je izvršio je pet prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, drsko i bezobzirno ponašanje, pretnje, izazivanje na tuču, vređanje službenih lica koja su intervenisala, uništavanje imovine. Priveden je sudiji Prekršajnog suda po hitnom postupku. Sudski postupak je okončan u roku od sat vremena. Okrivljenom je izrečena novčana kazna od 250.000 dinara i 10.000 dinara sudskih troškova. On je kaznu platio u roku od 45 minuta. Pored toga što je ovo do sada najveća novčana kazna, nije se dešavalo da neko u ovom vremenskom roku plati ceo iznos“, kaže predsednik Prekršajnog suda u Valjevu Zoran Stefanović.

 

Zoran Stefanović

Po zakonu, da ovaj muškarac iz okoline Uba nije imao novac da plati izrečenu kaznu, njemu bi deo novčane kazne bio zamenjen određenim brojem dana zatvora, a ostali iznos bi bio naplaćen prinudnim putem“, rekao je Zoran Stefanović, predsednik Prekršajnog suda Valjevo.

 

3 komentara na “Zbog haosa koji je napravio u kafani kažnjen sa 250.000 dinara

  1. Hoće li neko da naplati kaznu za nepropisno parkiranje sluzbene Skode Prekrsajnog suda koja se parkira svako vece u ulici Milovana Glisica gde je zabranjeno parkiranje za vozila koja nemaju stanarsku nalepnicu?

    9

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *