sreda, 17. aprila 2024.

Hit komedija „Ukrađena ličnos'“ u Valjevu

Objavljeno: 22. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Hit komedija „Ukrađena ličnos'“ biće izvedene večeras od 20 časova na sceni valjevskog Centra za kulturu. Cena ulaznice je 800 dinara. Milan Lane Gutović neponovljivi je komičar i proslavljeni glumac, poznatiji široj publici kao Srećko Šojić, zvezda komedija Bela lađa i Tesna koža. U šali, i danas koristi se Šoićeva poštapalica ‘Ne cveta cveće ni u naše preduzeće’.

Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, koja za postizanje svog cilja, ne beži od sramote i spreman na sve zarad svog ličnog interesa. Sa spretnošću i duhom seoske bitange, Srećko se nameće Europskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni zahtev njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva „saradnjom“.

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo osobnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje.

Komedija govori i o padu društvenih vrjednosti i društva u celini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje.

„Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i EU, te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukrađena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima `ukradene` ličnosti”, rekao je Milan Lane Gutović o predstavi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *