subota, 10. juna 2023.

Hranilica za svaku rođenu bebu u 2023. godini

Objavljeno: 23. marta 2023. (8:27)
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i osnivač i upravitelj Fondacije „Humana srca“ Danijela Vasiljević, potpisali su ugovor o donaciji 800 multifunkcionalnih hranilica za bebe, koju će dobiti svaka beba rođena na teritoriji grada Valjeva u 2023. godini.

Vrednost ove donacije je oko 3,6 miliona dinara.

„Pored svih mera koje Grad Valjevo sprovodi po pitanju pospešivanja populacione politike, ovo će biti još jedan podsticaj za Grad, koji može da se pohvali da je jedan od lidera u sprovođenju populacionih mera u našoj zemlji. Doniranjem multifunkcionalnih bebi hranilica za svaku novorođenu bebu u ovoj godini ćemo podstaći i motivisati mlade ljude na najlepšu životnu ulogu “,  istakla je Danijela Vasiljević, osnivač i upravitelj Fondacije i podsetila da je vrlo važno da svi zajednički prepoznajemo važnost ulaganja u decu i zdrave porodice.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković se zahvalio Fondaciji što je baš Valjevo prepoznala kao dobrog partnera i sigurno mesto za realizaciju projekata koji će poboljšati kvalitet života najosetljivijih kategorija građana.

Potpisivanje ugovora, foto: Grad Valjevo

„Moram da napomenem da sa Fondacijom „Humana srca“ imamo odličnu saradnju, gde smo krajem januara dogovorili i uređenje potkrovlja Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Valjevu, za potrebe inkluzivne vežbaonice. Grad Valjevo će uvek podržati ovakve projekte, koje imaju za cilj da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem Gradu i trudićemo se da ovakvih projekata ima što više. Veoma sam ponosan na partnerstvo sa Fondacijom „Humana srca“ i prilici da podržimo decu i to od samog početka njihovog života i zato se zahvaljujem na ovako vrednoj donaciji i radujem se zajedničkim projektima i u budućnosti“ , poručio je gradonačelnik Gojković.

Kako su naglasili iz Fondacije „Humana srca“, prvih 400 hranilica će biti podeljeno u avgustu ove godine, dok će preostalih 400 biti podeljeno najkasnije do sredine januara 2024. godine.

Kako je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković napomenuo, Fondacija zajedno sa gradom Valjevo i privrednicima na lokalu realizovaće još jedan projekat, a koji se odnosi na adaptaciju potkrovlja Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Popučkama.

Donacija Fondacije, sa partnerom EURODOM iz Beograda, koji je obezbedio svu potrebnu keramiku i sanitarije za adaptaciju, iznosi ukupno 1.560.000 dinara, a ukupan iznos donacija za ova dva projekta je 5.160.000 dinara, koje će Fondacija uložiti u Valjevo u tekućoj godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

 

 

2 thoughts on “Hranilica za svaku rođenu bebu u 2023. godini

 1. Ahahahah… „Pored svih mera koje Grad Valjevo sprovodi po pitanju pospesivanja populacije politike….“ izvinite, koje su to ostale mere? Grad Valjevo daje sedište kad dete napuni skoro godinu dana i roditelji već kupe isto. Dalje….?
  Mislim, svaka cast za hranilicu, samo je dajte roditeljima na vreme.

  1

  0
  1. Vrlo smo motivisani da radjamo decu i posle za njih nema mesta u obdanistu, a mama i tata rade oboje…😉

   1

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *