nedelja, 14. aprila 2024.

IS „Petnica“ i direktor Tehničke škole dobitnici Svetosavske nagrade

Objavljeno: 28. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zahvaljujući rezultatima postignutim u protekloj godini među 28 laureata Svetosavske nagrade su Branko Goloskoković, direktor valjevske Tehničke škole i Istraživačka stanica “Petnica“. Svetosavske nagrade za 2019. godinu, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zaslužnim pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, uručio je u Vladi Srbije ministar Mladen Šarčević, na svečanosti povodom obeležavanja Savindana, školske slave.

Kako je navedeno u obraženju Komisije za dodelu ovog prestižnog priznanja, Svetosavska nagrada se Branku Goloskoviću dodeljuje “za ogroman doprinos razvoju stručnog obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji“.

“Svojom posvećenošću i angažovanjem stvorio je uslove za obrazovanje učenika u skladu sa najvišim standardima. Ostvaruje saradnju sa mnogim privrednim subjektima iz zemlje i inostranstva. Predsednik je Sektorskog veća za industrijski razvoj“, kaže se u odluci o dodeli  Svetosavske nagrade.

Svetosavska nagrada Istraživačkoj stanici „Petnica“ pripala je „za višedecenijske rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja iz različitih oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka“.

U prethodnih 35 godina u Istraživačkoj stanici „Petnica“ realizovano je blizu 4.000 različitih radionica, kurseva, seminara i naučnih kampova, koji su obuhvatili preko 50.000 mladih. U toj istraživačkoj stanici primenjuje se veliki broj inovativnih i netipičnih tehnika nastave i angažovanja učenika koje podstiču sticanje i primenu znanja, originalnost i kreativnost, višedisciplinarni pristup naučnoj nastavi i podstiču vršnjačku edukaciju.

Foto: Ministarstvo prosvete

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *