petak, 14. juna 2024.

Iz Specijalnog suda u kućni pritvor

Objavljeno: 16. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Hapšenje Milana Lazaravića, foto: MUP Srbije
Hapšenje Milana Lazaravića, foto: MUP Srbije

VALJEVO- Milan Lazarević, poznatiji kao „Laza bombaš“, pušten je iz pritvora Specijalnog suda u kućni pritvor! Lazarević je optužen da je bio vođa kriminalne grupe u Valjevu, a optužnica ga tereti i za saučesništvo u ubistvu Željka Đedovića. On je uhapšen 2009. godine, a Specijalni sud mu je dozvolio da do okončanja sudskog postupka bude u kućnom pritvoru, uz nošenje nanogice! Kako saznajemo, Pretresno veće Specijalnog suda je odlučilo je da Lazareviću odredi meru kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom. Specijalni sud Lazarevića tereti za zločinačko udruživanje, teško ubistvo u saučesništvu, iznude i nezakonito držanje oružja, a sudski postupak još uvek nije okončan.

Lazarević je uhapšen u aprilu 2009. godine i do sada je bio u pritvoru Specijalnog suda, dok suđenje za dela koja mu se stavljaju na teret, ni sedam godina nakon hapšenja, nije okončano. Lazarević je uhapšen nakon ubistva Željka Đedovića u centru Valjeva.

 

Optužnica podignuta protiv devet osoba

Specijalno tužilašatvo za suzbijanje organizovnog kriminala podiglo je u oktobru 2009. godine optužnicu protiv devet ljudi zbog zločinačkog udruživanja, više iznuda i falisifkovanja isprave, od kojih se trojica terete i zbog krivičnog dela teškog ubistva u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Milana Lazarevića, Zorana Jeličića, Milana Milijanovića, Nebojše Goloskokovića, Aleksandara Pavlovića, Dejana Velimirovića, Mirka Lazarevića, Marka Miličkovića i Aleksandra Boškovića.

Jeličić, Lazarević i Milijanović se terete i za teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Lazarević i Jeličić i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Lazareviću se stavlja na teret da je od druge polovine 2006. godine do aprila ove godine, na području Valjeva, organizovao kriminalnu grupu, čiji pripadnici su postali ostali optuženi, koja je u dužem vremenskom periodu imala za cilj vršenje više krivičnih dela iznuda i ubistva.

Prema optužnici, Lazarević, Jeličić i Milijanović se terete da su 3. aprila ove godine u Valjevu „iz bezobzirne osvete i na podmukao način“ ubili Željka Đedovića. Kako se navodi u optužnici, Lazarević je bio nezadovoljan odlukom Vrhovnog suda Srbije, kojom je Đedoviću ukinut pritvor u kome se nalazio zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva u podstrekavanju na štetu Lazarevića. Lazarević je, prema optužnici, stvorio plan da se ubije Đedović, pa je Jeličiću i Milijanoviću dao upustva o načinu izvršenja dela, obezbeđujući sredstva izvršenja, učestvujući kako u pripremi tako i u izvršenju.

5 komentara na “Iz Specijalnog suda u kućni pritvor

  1. Na izbornu listu kod Poćute za izbore, odmah da ide. I jedan i drugi uništavaju Grad na svoj način, udruženi su jači.

    12

    2
  2. Istraga se nastavlja sa slobode, Čudno. Obično je za nove SRS vlasti puštanje do izricanja presude. Sačuvaj bože

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *