ponedeljak, 22. jula 2024.

Izbori u Srbiji

Objavljeno: 3. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Srbiji su u 7 časova otvorena glasačka mesta za izbor predsednika Srbije i poslanike republičkog parlamenta. Održavaju se i izbori za lokalne skupštine u Beogradu i još 13 gradova i opština.

Na teritoriji grada Valjeva upisano je 75.797 građana koji će glasati na 118 biračkih mesta.

Republička izborna komisija održala je jutros prvu konferenciju za medije, na kojoj je predsednik Komisije Vladimir Dimitrijević naveo da se danas, 6.502.307 birača izjašnjava na izborima za predsednika Republike i za narodne poslanike Narodne skupštine.

Dimitrijević je istakao da su jutros u 7 časova, od ukupno 8.267 biračkih mesta u Republici Srbiji, otvorena sva, izuzev biračkog mesta 77, u Novom Pazaru, gde je došlo do izvesnih problema, i izneo je očekivanje da  će biračko mesto biti otvoreno u najkraćem roku.

Vladimir Dimitrijević je podsetio da je Republička izborna komisija proglasila 19 izbornih lista kandidata za narodne poslanike Narodne skupštine i osam kandidata za predsednika Republike.

Birači će glasati na 8.267 biračkih mesta, od kojih je 29 u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, dok je 77 biračkih mesta u inostranstvu, u 34 države, naveo je predsednik Komisije. Birači sa teritorije AP Kosova i Metohije moći će da glasaju na ukupno 46 biračkih mesta u opštinama Bujanovac, Raška, Kuršumlija i Tutin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *