utorak, 23. jula 2024.

Poziv građanima za priključenje nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu

Objavljeno: 18. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska uprava grada Valjeva poziva građane da do 15. oktobra podnesu zahtev za privremeno priključenje nelegalnih objekata na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju.

Kako je saopšteno, privremeni priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova, kao i članovi njihovih domaćinstava, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešili svoje stambeno pitanje.

Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

Rok za prijavu je 30 dana – tokom kojih vlasnici prilažu odgovarajuće dokaze Gradskoj upravi, Odseku za ozakonjenje,  da bi ostvarili pravo na priključak, ali što nužno ne znači da priključenje mora da bude izvršeno do 15. oktobra. Kada će priključenje biti izvršeno, zavisi od nadležnih komunalnih preduzeća koja su dužna da bez odlaganja utvrde ispunjenost tehničkih uslova i izvrše priključenje na mrežu u najkraćem roku.

Mogućnost priključenja objekata ne odnosi se na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili objekte i iste nisu priključili na komunalnu infrastrukturu. Takođe, priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

Obrazac zahteva može se preuzeti u Gradskoj upravi grada Valjeva, ul. Karađorđeva broj 64. ili na sajtu Grada Valjeva na adresi https://www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja-2023/. Popunjen zahtev uz neophodnu dokumentaciju predaje se u prizemlju Gradske uprave Valjevo u informativno-uslužnom centru, na šalteru br. 13, radnim danom od 730  do 1900  časova.

Za sve dodatne informacije u vezi sa postupkom za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, građani se mogu lično obratiti u službenim prostorijama Odseka za ozakonjenje, kancelarija br. 107. ili na kontakt telefon: 014/294-852.

S obzirom na to da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu koja propisuje način , uslove i postupak  za priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i /ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata,  još jednom pozivamo sve zainteresovane građane da podnesu zahteve u navedenom roku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *