utorak, 28. maja 2024.

Ko ulazi u vlast?

Objavljeno: 25. decembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od svih partija koje se pominju kao mogući koalicioni partneri SPS u formiranju nove skupštinske većine jedino su čelnici LDP otvoreno rekli da su dobili poziv socijalista i da su spremni da ih podrže pod određenim uslovima. Lideri ostalih partija mahom nisu želeli da govore o tome, neki se nisu javljali na telefon, dok neki tvrde da nisu dobili nikakav poziv SPS o formiranju vlasti, iako se spekuliše da su socijalisti već obavili pojedinačne razgovore sa predstavnicima LDP, Pokreta za Valjevo, DSS i URS. Lider LDP u Valjevu Žarko Kovač jedini je političar koji je otvoreno odgovorio na naše pitanje da li su dobili poziv od socijalista za formiranje nove skupštinske većine. On potvrđuje da su se predstavnici te stranke sastali sa funkcionerima SPS i da su spremni da ih podrže pod određenim uslovima.

Funkcioner DSS Zoran Matić je u telefonskom razgovora kratko rekao da ne može da priča o tome da li su dobili poziv socijalista ili ne. „Ne mogu ništa da vam kažem“, kratko je rekao Matić. Lider Pokreta za Valjevo dr Ilija Tripković nije odgovarao na naše telefonske pozive, dok funkcioner URS Nikola Radojičić tvrdi da nisu dobili poziv socijalista i dodaje da i ukoliko ih SPS pozove da formiraju novu skupštinsku većinu, da će odluku o tome doneti Gradski odbor URS. Opoziciona Demokratska stranka ostaje pri stavu da u ovom trenutku neće ulaziti u vlast. To je potvrdio prvi čovek valjevskih demokrata Duško Rakić.

U SPS tvrde da, nakon odluke naprednjaka da izađu iz vlasti, mogu da formiraju novu skupštinsku većinu. Međutim, socijalisti nisu želeli da kažu na čiju podršku računaju. Spekiliše se da će u novoj koaliciji okupljenoj oko SPS biti Nova Srbija, LDP, URS, DSS, Pokret za Valjevo i dva odbornika Pobede. Dok socijalisti pokušavaju da naprave novu većinu, naprednjaci još uvek čekaju instrukcije iz Beograda o povlačenju iz lokalne vlasti. Poverenik SNS Milan Marković očekuje da će smernice iz vrha partije dobiti tokom dana.

 

3 komentara na “Ko ulazi u vlast?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *