četvrtak, 18. aprila 2024.

Mionica Dan varoši proslavlja novim investicijama

Objavljeno: 17. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Turistička organizacija
Mionica, foto: Turistička organizacija

MIONICA- U Mionici je sinoć povodom Dana varoši održana Svečana akademija pod nazivom „Mionica, varošica, kraljica“. Mionica je za varoš proglašena ukazom kralja Aleksandra Obrenovića, pre 129 godina, 14. januara 1895. godine.

Govoreći na svečanoj akademiji u Kulturnom centru predsednik opštine Boban Janković rekao je da Mionicu ove godine čeka nastavak realizacije započetih, ali i pokretanje novih poduhvata.

Boban Janković, foto: Opština Mionica

„Danas možemo reći da živimo u periodu kada je naša opština pokrenula ozbiljan zamajac razvoja koji ni pod kojim okolnostima ne sme da stane.  I moramo još više da radimo. Svako od nas ponaosob i svi zajedno. Svesni smo da smo postavili veoma ambiciozne ciljeve, isto tako vidimo da su snovi postali stvarnost, i da smo napravili ozbiljne pomake, da smo ostvarili velike pobede koje su nas ujedinile baš kao i naše pretke 1895. godine kada su ostvarili veliki cilj. Nezaposlenost nam je na istorijskom minimumu. Privreda nam je iz dana u dan sve snažnija. I ono najlepše. Deca nam se rađaju. Zabeležen je porast broja rođene dece. I to je najozbiljniji pokazatelj napretka naše zajednice. Pored toga, uspešno rešavamo višedecenijske probleme koje su tištili naše sugrađane“,  kazao je Janković i dodao da Mionica hrabro korača putem razvoja i da u tome ima ogromnu podršku državnog rukovodstva.

U proteklom periodu u opštini Mionica je obnovljen centralni park, gradi se Kuća Kolubarske bitke, rekonstruisane su škole, osnovan Centar za obrazovanje i razvoj, izgrađena najmodernija sportska hala u zapadnoj Srbiji, a iz dana u dan povećava se broj radnih mesta. Ove godine očekuje se nastavak radova na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela, ali i početak radova na izvorištu Orlovac kojim će se uspešno rešiti problemi iz oblasti vodosnabdevanja. Očekuju se i dodatna ulaganja u obrazovanje, socijalnu zaštitu, poljoprivredu, infrastrukturu i kulturu.

Svečana akademija, foto: Opština Mionica

„Ove godine, kao i do sada, nastavljamo sa investicijama koje će nam doneti kvalitetniji život. Važno nam je, da zbog bolje budućnosti, budemo jedna velika porodica jer, zajedno smo jači. Da se volimo i poštujemo, da radimo i da gradimo,  i da sanjamo velike snove, pa da jednog dana i naši ostvareni rezultati budu deo istorije“, kazao je Janković.

Program u Kulturnom centru obeležio je muzički nastup profesora i soliste Marka Tomića, profesora i instrumentaliste Luke Jezdića, a pozorišni reditelj Miroslav Trifunović i glumac Branko Antonić u okviru programa ispričali su veoma značajnu i inspirativnu priču  o bitnim događajima koji su obeležili nastanak i razvoj Mionice.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *