utorak, 28. maja 2024.

Jubilarni 10-milioniti frižider proizveden u fabrici Gorenje Valjevo

Objavljeno: 14. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sa fabričke trake Gorenja Valjevo početkom decembra izašao je 10-milioniti frižider. Ovaj jubilarni frižider, prema tradiciji fabrike nije namenjen prodaji, već jednoj od zaposlenih, Mari Veselinović, koja svojim zalaganjem, vrednim radom i predanošću svakodnevno doprinosi uspehu kompanije.

Iz uprave fabrike poručuju da je ovaj proizvodni uspeh rezultat timskog rada 1.600 zaposlenih u fabrici, saradnje sa sindikatima i brojnim lokalnim dobavljačima, kao i to da su izuzetno ponosni na kontinuirani doprinos i zalaganje svih zaposlenih tokom ovih 16 godina rada fabrike.

Mara Veselinović, dobitnica jubilarnog aparata, nije krila sreću zbog poklona koji joj je uručen.

“Trudim se da svakodnevno dam svoj maksimum u radu i drago mi je da je kompanija prepoznala moj trud. Aparat koji sam dobila dobro će doći mojoj ćerki koja je pre dva meseca postala majka. Veoma sam zahvalna kompaniji na poklonu”, rekla je radnica „Gorenja“.

Mara Veselinović, foto: Gorenje

Fabrika u Valjevu je za korporaciju Hisense centar proizvodnje programa rashladne tehnike – zamrzivača i frižidera. Od 2006. godine, kada je fabrika počela sa radom, neprestano se radi na unapređenju tehnološkog procesa i povećanju kapaciteta proizvodnje, te danas sa njenih traka dolaze aparati za sva evropska tržišta sa kojima Hisense posluje i pod robnim markama Hisense, Gorenje i Asko.

O uspehu kompanije Hisense i fabrike Gorenje Valjevo osim proizvodnih rezultata svedoče i ambiciozni planovi koji će doneti i novih 1.000 radnih mesta za stanovnike Valjeva i Kolubarskog okruga, pored 1.600 zaposlenih, koliko fabrika ima u ovom trenutku.

U toku su radovi na izgradnji novog pogona Valjevo 3 u kome će se godišnje proizvoditi 750 hiljada side-by-side aparata, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine dostići čak 1,7 miliona aparata godišnje.

Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope, na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje. Čak 92% ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što ovu fabriku pozicionira na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *