četvrtak, 18. jula 2024.

SPS: Naknadu Jasni Mićić da plate oni koji su je doveli

Objavljeno: 13. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Đorđe Pavlović, foto: Patak online
Đorđe Pavlović, foto: Patak online

VALJEVO- Jasna Mićić, koja je nedavno podnela ostavku na mesto glavne urbanistkinje Valjeva, zatražila je da joj lokalna samouprava tri meseca, odnosno do zasnivanja novog radnog odnosa, isplati naknadu plate u visini zarade koju je imala u vreme prestanka funkcije koju je obavlja.

Taj zahtev nije prihvatila Komisija za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada Valjeva. Komisija je donela zaključak koji obavezuje bivšu valjevsku urbanistkinju da im dostavi validne podatke o njeno radno-pravnom statusu, navodeći da  funkcioner ne može da ostvari pravo na naknadu plate ukoliko mu je utvrđeno mirovanje radnog odnosa kod poslodavca.

Nakon sednice nadležne Komisije konferenciju za novinare je održao šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović, koji je ocenio da je zahtev Jasne Mićić nečuven i neprimeren, navodeći da naknadu treba da joj plate oni koji su je doveli.

„ Po zakonu funkcioner po prestanku funkcije ima pravo na naknadu plate u trajanju od tri meseca, a u ovom slučaju ključna reč je – pravo. To je pravo, a ne obaveza. Funkcioner nije u obavezi da to svoje pravo i iskoristi, već može na osnovu svog zahteva tim svojim pravom raspolagati. Mi predlažemo da joj tu nadoknadu plate oni koji su je i doveli. A doveli su je, uz fanfare i pompezno, Lazar Gojković i njegova prva petorka, pa neka Jasnu Mićić plate tri meseca za nerad Gojković i njegovi prijatelji, braća, kumovi, saradnici, pomoćnici, koji su jedini od Jasne Mićić kao glavnog urbaniste imali očigledno koristi“, rekao je Pavlović.

On je rekao da je Jasna Mićić pune dve godine primala mesečnu platu blizu 1.000 evra. Pored toga, dobijala je i naknadu za putne troškove i to prvo od Stepojevca do Valjeva, a nakon toga od Beograda do Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *