subota, 20. jula 2024.

Ko je finansirao obnovu rečnog korita Kolubare?

Objavljeno: 21. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Da je u kampanji dozvoljeno sve, pa i da najviši državni funkcioneri iznose neistine i pokušavaju da obmanu javnost, najbolje svedoči jučerašnja poseta potpredsednice Vlade Srbije, ministarke i visoke funkcionerke SNS Zorane Mihajlović. Naime, ona je četiri dana pred lokalne i parlamentarne izbore došla u posetu Valjevu i obišla radove na uređenom delu rečnog korita Kolubare na Jadru. Ništa ne bi bilo sporno da ministrka Mihajlović okupljenim aktivistima SNS i malobrojnim novinarima (većina njih je napustila ovaj skup jer je ministrka kasnila 45 minuta) nije poručila da je radove na obnovi rečnog korita Kolubare nakon majskih poplava 2014. godine finansirala Vlada Srbije sa 106 miliona dinara, što ne odgovara istini.

„ Vlada Srbije je u uređenje ovog rečnog korita, posle poplava iz maja 2014, uložila 106 miliona dinara. Učinili smo sve ono što je trebalo da se uradi još pre dve decenije“, poručila je ministrka Mihajlović.

Međutim, činjenice govore drugačije. Taj posao je prošle godine završen zahvaljujući narodu Japana, koji je za obnovu rečnog korita Valjevu donirao 110 miliona dinara. Taj podatak, sigurno, znaju najviši državni funkcioneri, jer su korito Kolubare obilazili i drugi ministri u Vladi Srbiji, koji su izrazili beskrajnu zahvalnost Vladi Japana. Da je narod Japana izdvojio novac za obnovu korita znaju i građani Valjeva, međutim, sve to nije smetalo ministarki Mihajlović da Vladu Srbije „okiti tuđim perjem“ i da taj veoma važan posao predstavi kao uspeh Vlade Srbije, koja je za Valjevo izdvojila novac, iako za obovu rečnog korita iz državne kase nije izdvojen ni jedan dinar.

U namere ministarke Mihajlović, koja je na ovaj način uvredila i narod Japana, zanemarijući njihovu donaciju, nećemo da ulazimo, ali činjenice govore da bez Vlade Japana Valjevo ne bi dobilo uređeno korito u dužini od 1,1 kilometar.

 

Uređenje korita završeno u julu prošle godine

Sanacija rečnog korita Kolubare, oštećenog u majskim poplavama 2014. godine, koju je sa 110,9 miliona dinara finansirala Vlada Japana je završena u julu prošle godine. Te radove su obišli bivši i sadašnji ambasadori Japana u Srbiji. S obzirom na to da je Vlada Japana u više navrata pomagala Valjevu, počev od Doma za stare, gde je donirano preko dva miliona evra, pa do uređenja rečnog korita Kolubare, gde je narod Japana uložio milion evra, nameće se pitanje kako se na pravi način odužiti Japanu. Gradonačelnik Stanko Terzić je svojevremeno izjavio će se Valjevo na primeren način odužiti narodu Japana.

 

8 komentara na “Ko je finansirao obnovu rečnog korita Kolubare?

 1. Bemako dama i Mengele sigurno znaju ko je finasirao. Oni sve znaju, uz neograničenu podršku Lubeničara sa Uba. Glasajte da Vas oni predstavljaju kud ode june pusti i uže da ide.

  16

  37
  1. Bravo ovo je pravo neka posle izbora Bemako stado { 14 red -Rebelj N .Naselje } upravlja gradom .Svi ostali u P…u materinu kada ste nesposobni.Postar neka i dalje nosi torbicu i redom i neka se raspituju za Email adresu .. e boli nas bas za to !!

   8

   1
  2. Verovatno zna i Bemako ortak … To je onaj tip što beše ortak Bemaku, valjda bivši neki košarkaš … I on ostade u Valjevu, sa pola Bemako para …

   2

   2
 2. Ne postoje gradske pare i državne pare, već pare građana i tuđe pare. Kad Poćuta krpi iste rupe po sto puta, on to radi našim parama, i država radi našim parama, a ako neko uspe da svojim sposobnostima dovuče nekoga sa strane da da novac, kao u ovom slučaju Japance, ili EU, to je najveći uspeh! Sve ostalo je prazna priča…

  11

  1
 3. Ako je vlada Japana donirala 110.9 miliona dinara , a vlada Srbije potrosila 106 miliona dinara sta je bilo sa razlikom od 4.9 miliona dinara?

  5

  2
 4. Odakle u lokalnoj kasi toliko para odjednom? 4 godine se nista nije radilo, a sada se radi i gradi. Zanimljivo. Nije narod sisao vesla! Ima ovde par negativnih komentara, ali odnos pluseva i minusa sve govori. To ne mozete da cenzurisete!!!

  2

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *