utorak, 25. juna 2024.

Koncert „Život – svita za kamerni orkestar, hor i solistu“

Objavljeno: 4. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Velikoj sali Centra za kulturu večeras od 20 časova biti održan koncert „Život – svita za kamerni orkestar, hor i solistu“, kompozitora Vladimira Puhalca. U pitanju je vokalno-instrumentalno delo klasičnog pristupa narodnoj muzici. Muziku starije i novije tradicije u ambijentalnom aranžmanu, najlepše narodne pesme iz istočne i južne Srbije, sa Kosova i Metohije, kao i bosanske sevdalinke izvešće valjevski muzičari –  solo pevač Marko Tomić, gudači – bivši i sadašnji učenici iz Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ Pavle Čanić, Sofija Živić, Bojana Vujić, Milena Urošević, Nevena Lukić, Danica Rašković Krunić, Nikola Savić, flautistkinja Mina Radić, gitarista Zoran Siriški, na perkusijama Miodrag Pešić, Omladinski hor „Abraševića“ i uz klavirsku pratnju Vladimira Puhalca.

Puhalac je kompozitor mlađe generacije, muzički producent, pedagog i koosnivač pravca „musicavista- vizuelna muzička interpretacija“. Trenutno živi u Oslu u Norveškoj gde komponuje i izvodi vokalno-instrumentalna dela iz oblasti klasične, duhovne i etno muzike.

Na velikom koncertu koji očekuje Valjevce večeras u Centru za kulturu, talentovani muzičari iz našeg grada će prirediti nezaboravno veče ispunjeno kvalitetnom tradicionalnom muzikom.

Valjevo je među prvim gradovima gde će kreativni muzičari publici predstaviti svoj doživljaj spoja narodne i klasične muzike, a nakon našeg grada gostovaće u brojnim gradovima u Srbiji. Ulaz na koncert je slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *