utorak, 25. juna 2024.

Rekonstrukcija fabrike vode na Pećini

Objavljeno: 3. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Vodovod“ je započelo prvu fazu rekonstrukcije stare fabrike vode na Pećini. Kako je najavljeno, biće izvedeni radovi na revitalizaciji flokulatora i taložnika, ali i jedan deo građevinskih radova sa zamenom stolarije na samom objektu. Ukupna vrednost ove investicije je 6,5 miliona dinara.

„Velika je stvar za ’Vodovod’ što konačno pomeramo stvari sa mrtve tačke i što konačno radimo nešto po pitanju stare fabrike vode. Malo je reći da je ona bila u lošem stanju. Uz rekonstrukciju crpnih stanica koje smo uradili i uz one koje treba da radimo, smatram da ove godine radimo jako bitne stvari za vodosnabdevanje grada, a na duži vremenski period. Radove finansiramo iz sopstvenih sredstava, a u zavisnosti od toga kako se bude odvijala finansijska situacija, a to znači i naplata potraživanja iz prethodnog perioda, donećemo odluku i o eventualnom raspisivanju tendera za drugu fazu radova“, rekao je direktor valjevskog „Vodovoda“ Đorđe Milanović.

Postrojenje trenutno radi sa 10 litara u sekundi, a nakon rekonstrukcije kapacitet će biti 350 litara u sekundi. Druga faza radova bi podrazumevala rekonstrukciju filterskih polja, nabavku opreme za rad filtera i pneumatske zatvarače, a vrednost druge faze je oko 15 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *