nedelja, 26. maja 2024.

Koncerti za Međunarodni dan čistog vazduha

Objavljeno: 6. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Međunarodni dan čistog vazduha, 7. septembar, udruženje iRevolucija u okviru programa #GrađaniImajuMoć obeležiće sutra od 12 časova u naselju Milorada Pavlovića pokraj stadiona ZSK-a, uz kvalitetan muzički program i druženje u borovoj šumi.

Kako je saopšteno, cilj ove manifestacije je da ukaže na problem u vezi sa lošim kvalitetom vazduha koji građani Valjeva trpe, prosečno šest meseci godišnje.

Prva naselja na udaru su ona koja se nalaze tik uz kompaniju Krušik: naselje Milorada Pavlovića, naselje Milivoja Bjelice, Zbratimljenih gradovi, Kolubara 2, Novo naselje i druga.

Fabrika Krušik dnevno prosečno utroši između 3-5 tona sirove Kolubare i tri tone mazuta, što je svrstava u najvećeg pojedinačnog zagađivača. Ukoliko bi Krušik rekonstruisao ceo termoenergetski sistem, promena energenta bi uslovila da se dnevna prosečna koncentracija zagađujućih materija spusti u rasponu između 20 i 25 odsto.

U međuvremenu, dok se to ne dogodi, organizacija iRevolucija pripremila je muzički program kao gest podrške svim građanima Valjeva, sa fokusom na najugroženije, one koji žive u pomenutim naseljima.

Satnica programa:

12-18 časova – Druženje uz kotlić;

18 h – Zvanično otvaranje događaja;

18-18:30 h – Govori podrške: Teša Dragoljub, Milenko Jovanović, Nikola Krstić i Ivan Teofilović;

18:35 h – Soul Touch i Radmila Ostojić;

19:45 h – Daddy & Wedding party;

21:10 h – Samostalni Referenti;

23:00 h – 23:59 – Sakupljamo otpad;

ULAZ SE PLAĆA OSMEHOM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *