nedelja, 21. aprila 2024.

Konferencija “Digitalna promocija turizma u Valjevu”

Objavljeno: 6. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevski Odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija bio je domaćin Konferencije “Digitalna promocija turizma u Valjevu”, čiji organizator je Udruženje za ekonomsko osnaživanje žena ,,ŽEM” Valjevo, uz podršku Grada Valjeva, Turističke organizacije Valjeva i našeg Odseka Akademije.

Učesnike Konferencije pozdravili su dr Mlađen Vićentić, rukovodilac Odseka, i Emina Beković u ime Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija, koje je dalo podršku ovom projektu.

Kako je objasnila Ljiljana Stanojević, predsednica Udruženja “ŽEM”, cilj ove Konferencije, tokom koje je održano nekoliko predavanja, jeste da se turistička ponuda ponuda valjevskog kraja unapredi modernism informacionim i digitalnim tehnologijama, “kako bi bila predstavljena u što boljem svetlu i na taj način privukla što veći broj turista na naše područje”.

O važnosti digitalizacije turističke ponude putem specijalizovanih mobilnih aplikacija i na društvenim mrežama, govorile su i Tijana Sekulić iz Centra za digitalnu transformaciju Srbije, i Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjeva.

U radu Konferencije, učestvovali su i nastavnici Odseka, dr Biljana Rabasović  i dr Vladimir Krivošejev, koji su pripremili segment Konferencije “Unapređenje turizma valjevskog kraja kroz digitalnu promociju”, ističući da su današnji putnici edukovaniji i samim tim daleko zahtevniji u svojim pretragama potencijalnih turističkih destinacija.

“Republička strategija turizma kao dva turistička proizvoda Valjeva navodi prirodu i kulturu. Uvidom u to kakva je digitalna prezentacija ovih proizvoda, uradili smo analizu veb sajtova koji ih predstavljaju, kao i ključnih sajtova za rezervaciju smešataja, posle čega smo došli do nekoliko zaključaka. Primetno je da je u ekspanziji porast privatnog smeštaja, apartmana, kuća i vikendica, što je potpuno u trendu. Analizirali smo i sajtove ponuđača turističke ponude i došli do zaključka da je seoski turizam u digitalnoj transformaciji najtanji i da je njima treba podrška”, istakla je dr Biljana Rabasović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *