subota, 20. jula 2024.

Konkurs za đačke i studentske stipendije

Objavljeno: 25. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu đačkih i studentskih stipendija. Oni koji ispunjavaju tražene uslove, prijave mogu da dostave do 29. oktobra. Uslovi konkursa ostali su nepromenjeni u odnosu na prethodne godine, navodi se u saopštenju za javnost Gradske uprave. Na konkurs mogu da se prijave redovni učenici, studenti osnovnih studija, studenti diplomskih – master studija i studenti doktorskih studija, čije se obrazovanje finansira iz budžeta u školama i visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, a koji nisu zaposleni, sa prebivalištem na teritoriji Valjeva duže od 1 godine i ispunjavaju sledeće uslove:
-Za učenike osnovnih škola počev od trećeg razreda, ako su u prethodnoj školskoj godini završili razred sa prosečnom ocenom uspeha najmanje 4,50 i ako su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i rangiranim medjunarodnim takmičenjima.
-Za učenike srednjih škola ukoliko imaju uspeh u prethodnoj godini sa prosekom 4,50, proglašeni su za djaka generacije ili su osvojili jedno pod prva tri mesta na republičkim ili medjunarodnim takmičenjima
-Za studente ukoliko su studenti prve godine da su u prethodnoj godini proglašeni za djaka generacije, imaju iz prethodne godine prosek 4,50 ili su na takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta ili imaju prosečnu ocenu iz prethodne godine 9,00

Prijave se podnose na prijavnom listu koji se može preuzeti na pisarnici Uprave ili web adresi www.valjevo.org.rs.
Uz prijavu neophodno je dostaviti i :
-kratku biografiju
-potvrdu o prebivalištu
-fotokopiju lične karte ili očitanu ličnu kartu za studente
-povtvrdu škole da su redovni učenici u školskoj 2016/2017 godini
-uverenje o položenim ispitima
-uverenje o redovnom studiranju
-svedočanstva, diplome i uverenja o ostvarenim rezultatima u školskoj 2015/2016 godini relevantnim za dobijanje stipendije.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *