ponedeljak, 22. jula 2024.

Za protivgradne rakete tri miliona dinara

Objavljeno: 2. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U gradskom budžetu ove godine je izdvojeno tri miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa za valjevske strelce. Ove godine protivgradne rakete su kupljene od valjevskog „Krušika“, koji je za oko 200.000 dinara bio povoljniji od kruševačkog „Trajala“. Novcem iz gradske kase nabaljeno je 90 protivgradnih raketa. Zbog nedostatka para protivgradne stanice širom Srbije već godinama nemaju dovoljan broj protivgradnih raketa. Slična situacija je i u Valjevu, zbog čega lokalna vlast svake godine izdvaja novac za nabavku protivgradnih raketa, da bi se zaštitili usevi u valjevskim selima.

Prošle godiine je iz gradskog budžeta izdvojeno dva miliona dinara za kupovinu 64 protivgradne rakete, koje su uručene Radarskom centru  RHMZ na Blizonjskom visu. Na valjevskom području funkcionišu 33 protivgradne stanice.

Pored tri miliona dinara, koliko je u gradskoj kasi opredeljeno za nabavku protivgradnih raketa, budžetom je predviđen i novac za isplatu naknade strelcima koji su angažovani na protivgradnim stanicama na valjevskom području.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *