četvrtak, 22. februara 2024.

„Krušik“ nastavio rad sa 35 posto uposlenih

Objavljeno: 28. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Posle dvonedeljne pauze, najveće valjevsko preduzeće, vojna fabrika „Krušik“ nastavila je rad ali, kako nam je potvrdio direktor Vladan Lukić, trenutno sa 35 posto zaposlenih, uz sve preporuke države i nadležnog Ministarstva u smislu obezbeđivanja potpune zaštite radnika i radnog prostora.

Po njegovim rečima, očekuje se da od 4. maja „Krušik“ počne poslovanje u punom kapacitetu i sa punim brojem zaposlenih, a ukoliko vanredno stanje bude produženo i nakon tog datuma, napominje Lukić, važiće da je odsustvo sa posla opravdano majkama dece mlađe od 12 godina i hroničnim bolesnicima.

Inače, i Štab za vanredne situacije je saopštio da se preporučuje svim privrednim subjektima, a naročito privredenim subjektima koji obavljaju proizvodnu delatnost, da rade, odnosno da nastave rad punim kapacitetom, uz poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Co V-2, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *