četvrtak, 29. februara 2024.

“Krušikov” izvoz veći od 26 miliona dolara

Objavljeno: 3. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – HK “Krušik” uspešno se predstavila na poslednjem Sajmu naoružanja i opreme “Partner”, kompletnim asortimanom artiljerijsko-raketne i minobacačke municije, vođenih i nevođenih raketa, te lovačke municije i akumulatora.

Kada su u pitanju podaci o poslovanju najveće valjevske fabrike u prvoj polovini godine, analizom tržišta je utvrđeno da je od ukupnog asortimana proizvoda najtraženija minobacačka municija kalibra 81/82 mm i kalibra 120 mm, a potom minobacački projektili manjeg kalibra i rakete 107 mm i 122 mm “Grad 2000”.

“Od početka godine izvezli smo robe u vrednosti od 26.413.409 dolara i to najviše na tržište Azije. Što se tiče kupaca sa područja tog kontinenta, naša fabrika sa Vijetnamom ima dugoročni ugovor koji se tiče transfera tehnologije i unapređenja rakete Maljutka, a među standardnim kupcima su i Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Od ukupne realizacije, oko 3 odsto je za domaće kupce, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije“, kaže generalni direktor Holdinga Vladan Lukić.

Što se tiče investicija, prvi čovek “Krušika” podseća na završetak Pogona za hladno rotaciono valjanje, kojim je zaokružen process proizvodnje u fabrici. Radovi na pratećim objektima buduće “Kapislane” privode se kraju, tako da bi vrlo brzo trebala da bude završena i ta investicija i sa radom krene fabrika kapisli koja će biti jedinstvena u Srbiji.

U međuvremenu, iz Nemačke bi u “Krušik” trebao da stigne najmoderniji tentgen za ispitivanje kvaliteta proizvoda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *