subota, 20. jula 2024.

Otkriveno 850 pijanih vozača

Objavljeno: 15. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od početka godine do sada na putevima u Kolubarskom okrugu policija je otkrila više 850 pijanih vozača. Samo na području Valjeva saobraćajna policija je tokom kontrole otkrila 511 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola, a njih 126 je zadržano na trežnjenju u policijskoj stanici, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi! U pet opština Kolubarskog okruga od početka godine do sada je otkriveno 345 pijanih vozača, a više od 120 je zadržano na trežnjenju, pokazuju podaci Policijske uprave u Valjevu.

Najviše alkoholisanih vozača policija otkrije u danima vikenda, kaže komandir saobraćajne policije u Valjevu Predrag Radosavljević.“ Vozač sa najvećom zabeleženom količinom alkohola u krvi na području Valjeva imao je 3,13 promila alkohola u krvi. Prošle godine najveća alkoholisanost je otkrivena kod jednog vozača koji je imao 3,10 promila alkohola u krvi- kaže Radosavljević.

Statistika pokazuje da je zbog pojačanih kontrola saobraćajne policije smanjen broj vozača u alkoholisanom stanju u odnosu na 2014. godinu, kada je na području Valjeva otkriveno duplo više pijanih vozača u odnosu na ovu godinu. “ U prošloj godini na području Valjeva je otkriveno 1.035 alkoholisanih vozača, a njih 256 je zadržano na trežnjenju, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi. Na području policijskih stanica u Mionici, Ubu, Lajkovcu, Ljigu i Osečini prošle godine je bilo 530 alkoholisanih vozača”, kaže Radosavljević.

Od 1. oktobra u Srbiji se sprovodi rigorozna kontrola alkoholisanosti vozača. To, praktično, znači da će svi vozači, bez obzira na razlog zbog kojeg ih policajac zaustavi, biti podvrgnuti alkotestu. Alkoholisanost vozača jedan je od glavnih uzroka brojnih teških saobraćajnih nesreća sa ljudskim žrtvama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *