ponedeljak, 20. maja 2024.

Literarna sekcija iz Lajkovca četvrti put najbolja u Srbiji

Objavljeno: 6. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sekcija "Razigrano pero", foto: Pristup

LAJKOVAC- Društvo za srpski jezik i književnost proglasilo je literarnu sekciju „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca za najbolju u Srbiji u konkurenciji osnovnih škola, četvrti put uzastopno!

Na Filološkom fakultetu u Beogradu priznanjem „Prof. dr Slobodan Ž. Marković“ nagrađeni su i rukovodioci „Razigranog pera“, profesori  srpskog jezika i književnosti Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović.

Članovi Literarne sekcije prošle školske godine osvojili su preko 50 nagrada na republičkim i međunarodnim konkursima. Objavljena su im 23 literarna rada u zbornicima i zbirkama pesama. Osim toga, „Razigrano pero” je realizovalo kreativne radionice, izložbe, obeležilo značajne praznike i književne jubileje i učestvovalo u kulturnom životu škole.

Profesor srpskog jezika i književnosti OŠ „Mile Dubljević” Lidija Marić Jovanović dobila je i jubilarno priznanje povodom dvadesetpetogodišnjice Republičkog takmičenja literarnih sekcija.

Ovo priznanje pripalo je  nastavnicima koji su u ovom periodu bili najuspešniji u vođenju literarnih sekcija, a to je  Lidija Marić Jovanović postigla aktivnim radom sa mladim literarcima u dve škole i osvajanjem devet godišnjih nagrada. Priznanje se dodeljuje i za visok stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *