petak, 12. aprila 2024.

Predsednik uručio besplatne knjige prvacima

Objavljeno: 4. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionički đaci prvaci prvog dana škole dobili su besplatne komplete udžbenika, koje je obezbedila mionička opština. Prvog dana školske godine, predsednik opštine Boban Janković je obišao osnovne škole “Milan Rakić“ u Mionici i “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i uručio prvacima besplatne komplete udžbenika.

„ Da bi potpuno opremili jednog školarca roditeljima je za nabavku udžbenika, radnih svezaka, školskog pribora, odeće i obuće najmanje potrebna minimalna zarada. Ovo je veliki udar za kućni budžet, posebno za roditelje đaka prvaka koji nemaju bar deo pribora od prethodne godine. Svakako je najveća stavka nabavka udžbenika, te smo tako drugu godine za redom obezbedili besplatne udžbenike za đake prvake“, poručio je Janković.

Prema Jankovićevim rečima, sem besplatnih udžbenika opština Mionica je i brojnim drugim aktivnostima unapredila uslove obrazovanja i odrastanja dece. „Obezbeđen je besplatan prevoz učenika, besplatni programi i kursevi u Centru za obrazovanje i razvoj, najbolji učenici su nagrađeni letovanjem, a svi osnovci besplatnim ulazom na bazene Sportsko rekreativnog centra ’Lepenica’, rekao je prvi čovek mioničke opštine.

U školske klupe ove godine na teritoriji mioničke opštine po prvi put selo ukupno 119 prvaka. Opština Mionica je obezbedila 104 kompleta udžbenika, dok je 15 mališana dobilo besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Mioničke obrazovne institucije ove godine pohađa ukupno 1160 učenika, od čega je 1003 osnovaca u školama “Milan Rakić“ Mionica i “Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković u matičnim ustanovama i izdvojenim odeljenjima i 157 srednjoškolaca na četvorogodišnjim i trogodišnjim obrazovnim profilima u Srednjoj školi „Mionica“.

Jedan komentar na “Predsednik uručio besplatne knjige prvacima

 1. Sve pohvale za načelnika opštine! Prvaci u Valjevu od opštine nisu na poklon ni đačku kecelju dobili, plaća se 850 din. Šta reći?!
  Nije uopšte bar meni stvar u novcu, ja sam svoje dete opremio kako treba!
  Ali nekome bi sigurno značilo, ali ako ništa drugo bar pažnje radi!
  I onda se čudimo! Zašto samo tri odeljenja prvog razreda imamo?!

  4

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *