utorak, 21. maja 2024.

Lokalni izbori u četiri opštine Kolubarskog okruga

Objavljeno: 2. novembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ub
Ub

VALJEVO- Predsednik Skupštine Vladimir Orlić raspisao je lokalne izbore za 17. decembar u Beogradu i još 64 mesta u Srbiji. U Kolubarskom okrugu vanredni lokalni izbori će biti održani u Ubu, Osečini, Lajkovcu i Ljigu, dok u Valjevu i Mionici neće biti vanrednih lokalnih izbora.

Članovi Vlade Srbije doneli su odluku o raspuštanju lokalnih parlamenata u 65 gradova i opština u Srbiji, kao i o obrazovanju Privremenih organa u tim sredinama.

Na spisku gradova u kojima će biti održani vanredni lokalni izbori, pored Beograda, su Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo i Šabac, kao i veliki broj opština širom Srbije.

Prostorije SPS u Valjevu, foto: FB/Đorđe Milanović

U Valjevu počelo prikupljanje potpisa podrške

U Valjevu je sinoć, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar, počelo prikupljanje potpisa podrške za predaju izbornih lista na vanrednim parlamentarnim izborima.

Sudeći po fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama sinoć su dugački redovi bili ispred prostorija SNS-a u Valjevu, a veliki broj ljudi je sinoć bio i u prostorijama SPS-a, kako bi dali podršku kandidatima za poslanike iz Valjeva Đorđu Milićeviću, Đorđu Milanoviću, Slavici Pavlović i Nikoli Todoroviću.

Za sada nije poznato gde građani u Valjevu mogu da daju podršku listi ujedinjene opozicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *