sreda, 24. jula 2024.

Obeležen Dan škole u Mionici

Objavljeno: 3. novembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Osnovna škola „Milan Rakić“ u Mionici proslavila je Dan škole, 159. godišnjicu od osnivanja prve škole u mioničkom kraju. Učenici i nastavnici su pripremili „Integrativni čas umetničkih veština“, gde su talentovani đaci pokazali svoje muzičke, glumačke, recitatorske veštine.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole.

-„Ova škola oduvek je bila temelj zajednice i mesto gde se oblikuju budući naučnici, umetnici, inženjeri, građani koji će graditi bolju budućnost. Drago mi je da sam danas, ovde, sa vama, u školi koja je  prošla kroz značajnu rekonstrukciju i postala još lepše mesto za učenje i razvoj. Uz podršku Vlade Republike Srbije investirali smo 338 miliona dinara. Danas deca imaju mnogo bolje uslove A posebnu važnost pridaje joj i spomenik slavnom pesniku i diplomati Milanu Rakiću. Važno je da nastavimo da ulažemo u kulturu i obrazovanje, decu, bolju budućnost. Takođe, važno je da deca i roditelji budu upoznati sa svim mogućnostima koje im se nude u našoj opštini, i zadatak svih nas je da zajednički radimo na tome. Svako dete i roditelj treba da zna da ima pravo na besplatne časove glume, jezika, plesa, gimnastike pripremne nastave i još mnogo toga u Centru za obrazovanje i razvoj. Najvažniji resurs su naša deca, talentovani, radoznali i vredni, a mi ćemo nastaviti da budemo podrška na putu razvoja i obrazovanja“,  rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

Direktorka OŠ „Milan Rakić“ Slađana Ranković pozdravila je sve prisutne i čestitala je učenicima i nastavnicima Dan škole.

„Čestitam svim đacima, nastavnicima, dragim kolegama Dan naše škole u želji da nastavimo sa razvojem u obrazovanju i vaspitanju naše dece. Pohvalila bih učenike i nastavnike na izuzetnoj priredbi koju su pripremili i pokazali svoj raskošni talenat“,  rekla je Ranković i podsetila sve prisutne da je od osnivanja prve škole u mioničkom kraju prošlo 159 godina.

Osnovna škola u Mionici danas broji 693 učenika sa izdvojenim odeljenjima u Gornjoj i Donjoj Toplici, Struganiku, Tabanoviću, Popadiću i Dučiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *